IN MODELI

Dominirale su modnim pistama: Pet jakni za prijelazno razdoblje koje slove za veliki hit

09.03.2021 u 15:29

Bionic
Reading

Sudeći po proljetnim kolekcijama vodećih dizajnerskih imena i high street trgovina, pojedini modeli jakni namijenjeni nošenju u prijelaznom razdoblju uspjeli su se posebno istaknuti, a u narednim tjednima nesumnjivo će dominirati stajlinzima brojnih zaljubljenica u modu

Vjetrovke sportske estetike

Moda nadahnuta sportskom estetikom slovi za jedan od najvažnijih trendova nove sezone proljeće-ljeto, o čemu dovoljno svjedoče viđeni komadi na modnim pistama Diora, Prad i talijanske modne kuće Versace. Kada govorimo o jaknama, sportska estetika najvidljivija je po mnoštvu modela vjetrovki s kapuljačama. U neutralnim tonovima, tehnici color block u maniri 90-ih ili šarenim grafičkim uzorcima, novi modeli vjetrovki savršeno će pristajati džemperima i činiti idealnu jaknu u casual kombinacijama.

Prošivene jakne

I dok su zimske mjesece brojne dame provodile u trendovskim pufastim jaknama, prošivene i lagane verzije jakni i kaputa, po svemu sudeći, zamijenit će ih u prijelaznom razdoblju. Manje toplije od zimskih verzija puferica no puno elegantnije, prošivene jakne ove godine predstavljaju idealnu jaknu za razdoblje prelaska iz hladnih u toplije mjesece. Sudeći po stajlinzima jednih od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice, prošiveni modeli jakni i kaputa s lakoćom se nose uz različite odjevne komade.

Blejzeri u pastelnim tonovima

Umjesto tipične jakne, brojne dame u prijelaznom razdoblju biraju blejzere. Iz sezone u sezonu svjedočimo velikoj popularnosti njihovih predimenzioniranih inačica po uzoru na modele iz 80-ih, a ove sezone izdvajaju se modeli u pastelnim tonovima.

Kožna jakna 2.0

Iako se bajkerice smatraju bezvremenskim klasikom, njihovu popularnost u prijelaznom razdoblju mogli bi uzurpirati neki drugi kožni modeli. U prvom redu riječ je o kožnim verzijama blejzera, natkošulja i balonera koji godinama slove za must have komad na modnoj sceni. Elegantnog i sofisticiranog izgleda, kožni blejzeri, natkošulje i baloneri preplavili su police trgovina, stoga se s pravom smatraju jednim od najpoželjnijih modela jakni za prijelazno razdoblje.

Osvježene verzije balonera

Proljetna sezona za brojne dame nezamisliva je bez klasičnog balonera, a ove proljetne sezone posebno se ističu modeli koji izgledom pomalo odskaču od svojih prethodnika. U prvom redu riječ je o modelima balonera u novoj verziji boja, sa elementima tehnike color block i ponešto drukčijim dizajnom.

  • +60
Jakne za prijelazno razdoblje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo