5 RECEPATA

Probajte nadmašiti ovako pripremljen krumpir

03.02.2014 u 07:36

Bionic
Reading

Pomoću ovih recepata otkrit ćete kako se dobije hrskavi krumpir izvana, a mekan i ukusan iznutra ili kako se priprema genijalni pire s manje masnoća

Mladi krumpir u kori

Hrskav i ukusan mladi krumpir pripremljen u kori prava je delicija. Postupak je malo dulji, ali je vrijedan svake minute, preporučuje Huffington Post. Krumpir treba kuhati u zasoljenoj, lagano proključaloj vodi dok ne postane mekan, ali ne i posve kuhan. Zatim ga ocijedite i stavite u tavicu s malo maslinovog ulje te prepecite. Za kraj, do kraja ga ispecite u pećnici.

Krumpir pečen u pećnici

Da bi bio hrskav, krumpir ne mora biti pržen u ulju. Možete ga ispeći u pećnici, ali vam je potrebna teška tavica od lijevanog željeza. Za početak trebate dobro zagrijati tavicu u pećnici i tek tada staviti crveni krumpir narezan na komade s malo ulja. Krumpir bi trebao biti gotov nakon 45 minuta, a pecite ga na 180 stupnjeva Celzijevih.

Pomfri iz pećnice

Budući da hrana pržena u ulju nije zdrava, omiljeni pomfri možete napraviti i u pećnici. Krumpir trebate uredno posložiti na pleh za pečenje i peći na 200 stupnjeva Celzijevih. Prije nego što složite krumpiriće na pleh, stavite ih u plastičnu vrećicu s malo maslinova ulja i dobro protresite. Na taj način ne trebate mastiti pleh, a krumpir se neće zalijepiti.

Zdravija inačica pire krumpira

U pire krumpir obično se stavlja vrhnje ili maslac da bi se dobila kremasta tekstura, ali jogurt je zdravija varijanta. Chef Anthony Gray iz restorana Atlanta dodaje i malo prženog češnjaka, mladog luka te ružmarina.

Mladi pečeni krumpir

James Papadopoulos, chef kuhinje u Sam & Harry's Steakhouseu u Illinoisu, cijeli mladi krumpir priprema s komadima češnjaka, maslinovim uljem i timijanom. Kada krumpir omekša, dodaje kapare i ispeče ga na 200 stupnjeva Celzijevih.