imate li ih?

Prevrtljivi trendovi: Koju obuću odbaciti, a koju zadržati u ormaru

23.12.2017 u 21:23

Bionic
Reading

Zahvaljujući neprestanom mijenjanju trendova na modnoj sceni, pojedini modeli obuće u tren oka mogu djelovati zastarjelo

Modni eksperti stvorili su listu od devet specifičnih silueta obuće koju biste u narednim mjesecima trebali izbjegavati, pritom nudeći alternativne modele koji će se odlično nositi s promjenjivom prirodom modne industrije.

Odbacite: Čizme s platforma petom

Zadržite: Čizme s blok petom

Modeli čizama s blok petom nekoliko uzastopnih sezona ne silaze s liste modnih trendova, a u odnosu na modele s punom, platforma petom, djeluju trendovski.

  • +20
Čizme s blok petom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odbacite: Salonke s platforma petom

Zadržite: Salonke u špic s tankom petom

Iako salonke kao vrsta obuće osmišljenim kombinacijama daruju ispoliran dojam, prema riječima modnih stručnjaka, modelima s platforma petom potpuno je modno odzvonilo.

  • +17
Cipele u špic Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odbacite: Gladijatorice

Zadržite: Sandale u nijansi nude

Modeli gladijatorica imali su svojih svijetlih modnih trenutaka u ljetnim sezonama, no ovu kompliciranu, a često i nelaskajuću obuću u novije vrijeme zamijenili su među slavnim damama proslavljeni modeli sandala nijanse nude.

  • +2
Sandale u nijansi nude Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Odbacite: Prljavu, uništenu obuću

Zadržite: Klasične modele

Ako u ormaru još uvijek imate nepopravljive modele obuće, pravo je vrijeme da ih napokon odbacite u prilog kvalitetnim, klasičnim modelima obuće poput loaferica.

  • +5
Klasična obuća Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odbacite: Jeftine japanke

Zadržite: Natikače

Bilo da je riječ o svečanijim, bilo svakodnevnim modelima od gume, natikače se nekoliko uzastopnih sezona ne skidaju s liste modnih trendova zamijenivši dotad iznimno popularne japanke kao nedodirljivu ljetnu obuću.

  • +8
Natikače Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odbacite: Cipele s otvorenim prstima

Zadržite: Cipele s V-izrezom

I dok su cipele s otvorenim prstima u različitim verzijama pete i dalje passe, modelima cipela s V-izrezom popularnost uzastopno raste zahvaljujući laskajućim kvalitetama i modernom izgledu.

Odbacite: Tenisice na punu petu

Zadržite: Klasične tenisice čistih linija

Ako je suditi prema podacima modnih platformi i mišljenju modnih eksperata, model koji više nitko ne želi nositi su tenisice s 'nevidljivom' visokom petom, koje je svojedobno popularizirala dizajnerica Isabel Marant. U odnosu na njih, modelima tenisica čistih linija popularnost raste iz sezone u sezonu.

Bijele tenisice u jesenskim stajlinzima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Odbacite: Flatformice

Zadržite: Cipele mule

Iako su neugledne sandale još uvijek zanimljive modnoj industriji, eksperti se slažu da je vrijeme da se napokon oprostimo s trendom obuće ravne, debele pete, takozvanim flatformicama, a u odnosu na njih biramo cipele mule kojim se pad popularnosti još uvijek ne nazire.

  • +13
Natikače mule Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odbacite: Gumene čizme upečatljivih uzoraka

Zadržite: Uglađene, jednobojne čizme od gume

Gumene čizme upečatljivih uzoraka, prema riječima modnih eksperta, djeluju jeftino u odnosu na jednobojne, uglađene modele.

  • +3
Slavne trendseterice u lakiranim gležnjačama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia