DOBRO JE ZNATI

Preuređujete kuhinju? Ovo su zastarjeli dizajnerski trendovi koje je bolje izbjegavati

25.10.2022 u 23:13

Bionic
Reading

Trendovi uređenja interijera dolaze i odlaze, ali kada razmišljamo promjenama u kuhinji - gdje su renoviranje, nabava uređaja i materijali posebno skupi, tu najmanje želimo greške

Ako planirate preuređenje kuhinje, ne mora se raditi samo o temeljitom redizajnu već npr. i o mijenjanju manjih stvari u kuhinji poput ​​rasvjetnih tijela, dijelova elemenata ili polica, no ništa od toga ne možete jednostavno (ili jeftino) promijeniti na brzinu.

'Kuhinja je srce doma. To je središnja prostorija i mjesto gdje obitelj provodi najviše vremena zajedno i tu se stvaraju uspomene', objašnjava Leslie Lehr zaThe Spruce.

Svaku promjenu također treba shvatiti ozbiljno, jer provodimo puno vremena u kuhinji.

Iako bismo uvijek trebali ići za svojom intuicijom, osmišljavanje vlastite kuhinje tako da najbolje odražava naš životni stil, dobro je izvesti uz konzultacije sa stručnjacima.

zanimljiv spoj

Ne mora vam se sviđati uređenje ostatka kuće, no priznat ćete da ovo stubište izgleda impresivno

Pogledaj galeriju

Evo koji su zastarjeli kuhinjski trendovi pa ih je najbolje izbjegavati:

Dvobojni ormarići

Riječ je o kombinaciji gdje su gornji ormarići u jednoj boji, a donji u drugoj.

'Ovaj trend se neće zadržati. Ormari su skupi, a želite ih dizajnirati imajući na umu dugovječnost. Mislim da je najbolji način da ih zadržite u jednoj boji kako biste bili sigurni da će nadživjeti trend', uvjerena je dizajnerica interijera Andi Morse iz Morse Designa.

Uređenje seoske kuće

'Ove sezone se rustikalni stil više neće toliko tražiti', objašnjava Lehr. Odmaknite se od dizajna seoske kuće, poput bijelih zidova i starinskih detalja, i umjesto toga odaberite elegantan, moderan izgled čistih linija.

Premala viseća rasvjetna tijela

Ako je rasvjeta iznad vašeg kuhinjskog otoka uočljivo mala to narušava ravnotežu cijelog prostora, napominje Morse. 'Vrlo mala rasvjetna tijela iznad velikog kuhinjskog otoka izgledaju gotovo nevidljivo. Otok je središnji dio kuhinje', zaključuje.

Kako biste predstavili taj važan prostor, gdje se okupljate na vinskim večerima, pomažete djeci oko zadaće i gdje razvaljate tijesto za božićne kolačiće, budite veliki i hrabri s rasvjetnim tijelima odgovarajućeg proporcija.

Previše malih kućanskih aparata

Ovdje ne govorimo o perilicama posuđa ili hladnjacima, jer će njima uvijek biti mjesto u kuhinji. Umjesto toga, Lehr savjetuje da ne pretrpavate prostor ugradbenim kuhinjskim uređajima poput aparata za kavu, tostera i miksera. Zašto? Dva razloga: prije svega, stvaraju nered. I što je još važnije, tehnologija se tako brzo mijenja i taj vrhunski toster koji ste skupo platili bit će out do sljedeće godine.

Odvažne kuhinjske pločice

Ako razmišljate o pločicama uočljivog uzorka za vašu novu kuhinju, Lehr smatra da razmislite još jednom. 'Više volim npr. ploču od prirodnog kamena koja se slaže s radnom pločom. To će izgledati skladno, profinjeno i opuštajuće', kaže ona.