DESET SIGNALA

Prepoznajte je li zainteresiran za vezu ili samo aferu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.03.2011 10:00
  • Objavljeno 03.03.2011 u 10:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Imate novog muškarca u životu i već razmišljate o budućnosti? Znate da ste mu privlačni, ali biste rado znali smatra li vas dobrom samo za avanturu ili pak s vama želi nešto više od toga? Obratite pozornost na nekolicinu znakova koji će vam pomoći u procjeni

1. Prepustite se 'sa zrncem soli'
Iako je tip od inicijative romantično ostvarenje snova mnogih od nas, prednost pred onime koji će vam zatvoriti oči, uzeti vas za ruku i odvesti među zvijezde ili bar u restoran na najvišem katu nebodera koji dotiče nebo, dajte muškarcu kojega zanima i vaše mišljenje.

2. Budite dama
Prisjetite se diskretnog i profinjenog ponašanja džentlmena starog kova, a zaboravite spektakularne geste i drugu krajnost – onoga koji vam je zaboravio pridržati kaput, naliti vino i stalno je na mobitelu.

3. O seksu
Ako vam je već za predjelom uputio kompliment zbog dekoltea koji baš i nije predubok, kod deserta suptilno skrenite na temu o seksu i pozorno ga promatrajte. Ako se zarumeni, nešto osjeća, ako ne – ostajete barem prijatelji. Ukoliko se toga uopće niste dotakli, a razgovor je potrajao – to bi mogao biti početak jedne divne ljubavi.

4. Uho za slušanje

Jednostavno, razmislite koliko puta vas je pitao nešto vezano uz vas i pozorno slušao, bavio se vama. Ili vas je davio inzistirajući na nekim nezanimljivim pričama? No na početku vas možda samo nevješto pokušava impresionirati, pa mu dajte priliku da poboljša komunikaciju.

Cultura

Cultura

Izvor: Corbis / Autor: Cultura


Naučite čitati signale...
5. Djeca
Spominjanje djeteta na prvom spoju jedan je od najboljih indikatora njegovih namjera. Ne čudite se ako se skameni i ostane bez teksta. No ukoliko rasprede priču o kućici u cvijeću i čoporu dječice, upitajte se želite li i vi isto. Najbolji je znak ako vas upita za vaše planove i pritom pozorno sluša.

6. Stan
Pozvao vas je na piće, a vi već snimate svaki detalj. Poluprazna polica s knjigama ili sumnjivi naslovi o trikovima za utaju poreza i vježbama za pločice na trbuhu u roku od dva tjedna? Dajte petama vjetra. Relativno uredno, TV optimalne veličine i videoteka s naslovima od 'Casablance' do 'Profesora Baltazara'? Vaš film mogao bi potrajati dulje od jedne noći.

7. Plaćanje računa

Tri su glavna scenarija. Ako je pozvao konobara pa upravo skužio da nema dovoljno love, a vraški je atraktivan, to je dečko za brzinski provod. Učinio je isto, ali gunđa na račun cijene? Zaboravite ga. Ukoliko je uzeo račun bez suvišnih komentara – ima stila.

8. Poslije spoja…

Kad poslije u zraku ostane visjeti pitanje tko će koga nazvati, o tome postoji bezbroj teorija. Ako kaže 'nazvat ću te' pa se danima ne javlja, ne dopustite da se igra s vama. Ukoliko pita što radite preko vikenda pa sutradan pošalje nenametljiv SMS tipa 'Moramo to ponoviti: što kažeš na danas?', dobiva zeleno svjetlo.

9. O bivšoj…
O potencijalnoj budućnosti govori više nego ijedna druga tema. Naravno da nećete preuzeti ulogu dežurnog pandura na informativnom razgovoru, ali obratite pozornost kojim tonom priča o njima. Ako je ogorčen i ogovara ih do te mjere da se to i vama kao ženi gadi slušati, okanite ga se. No ako su ostali u korektnim odnosima, to može značiti da razumije i uvažava žensku psihu. Velik je plus ako ga umjereno zanima i jeste li vi preboljeli bivšega.

10. Prvi seks

Loše se ljubi? Šeprtljav je? Pa kakva bi to bila premijera bez drhtavih ruku! Sumnjiv je, zapravo, perfekcionizam, kao da je danima vježbao u striptiz baru. Ako je bio nježan, pomalo nervozan i ne baš za Oscara, ima potencijala!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi