POSEBICE AKO NISU PLAĆENI

Prekovremeni sati na poslu vode u depresiju

30.01.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Radnici koji provode previše vremena u uredu u dvostruko su većoj opasnosti da podlegnu depresiji

Radnici koji provode previše vremena u uredu u dvostruko su većoj opasnosti od razvoja depresije nego oni koji su na poslu maksimalno osam sati, pokazala je nova britanska studija.

U najvećoj su opasnosti, objavljuje Daily Mail, oni koji dnevno za stolom provedu oko 11 sati, što znači 55 sati tjedno, s time da su najugroženije žene, mlađi ljudi, oni koji imaju manje prihode te osobe sklone konzumaciji alkohola

U istraživanju su sudjelovali zaposlenici između 35 i 55 godina starosti i to tijekom šest godina unutar kojih je primijećena povezanost između prekovremenog rada i depresije, uz što su se povezali i neki drugi aspekti nezdravog stila življenja poput problema u braku te nezdrave prehrane.

'Osobe koje učestalo rade prekovremene sate trebale bi više razmišljati o svojem zdravlju i stresu koji stvaraju kod kuće time što ih nikada nema doma, posebno ako se zna da ionako već nakon pet sati konstantnog rada znatno pada produktivnost', izjavio je jedan od suradnika studije profesor Stephen Stansfeld sa Sveučilišta London.

Ipak treba naglasiti da depresija nije primijećena u slučajevima gdje su zaposlenici bili znatno više plaćeni za prekovremene te su radili posao u kojem uživaju.