ZA SVA VREMENA

Praktična i neodoljiva: Ovaj model torbe svatko bi trebao imati u ormaru jer nikad ne izlazi iz mode

05.11.2022 u 10:25

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima kojima je za oko zapela neodoljiva torba s potpisom Bottege Venete, bucket model Kalimero, kojim je modni svijet očarao Matthieu Blazy, novi kreativni direktor ove luksuzne talijanske modne kuće, onda vjerojatno maštate o sličnom modelu, kakve odjednom primjećujete posvuda

Kalimero je predstavljen unutar proljetno-ljetne kolekcije 2022. Bottege Venete, a vrijeme će pokazati hoće li Blazyjev dizajn biti jednako popularan kao modeli njegovog prethodnika Daniela Lee, koji je osvojio modnu scenu torbama Pouch i Cassette. Kalimero bucket torba ima široki remen za rame s metalnim prstenom i čvorom na kraju, a dizajnirana je bez ikakvih šavova. No ova torba nije samo remek-djelo ručne izrade, već i stilski svestran komad koji bi svatko volio imati u ormaru.

Zahvaljujući svom okruglastom obliku i opcionalnom zatvaranju kožnim konopom, bucket torbe nude obilje prostora za pohranu svih važnih stvari koje svakodnevno vučemo sa sobom, a istodobno su i prava klasična torba u koju se uvijek isplati uložiti. Osobito ako dolaze u klasičnoj konjak i crnoj boji, ove chic torbe mogu obogatiti modne kombinacije, a nosit ćete ih godinama. Raspon silueta i dizajna je velik, a svima je jedno zajedničko: okruglasto dno.

  • +6
Bucket torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

A to nije slučajnost. Prvu bucket torbu dizajnirao je Garcon Louis Vuitton 1932. godine, ali ne iz modnih razloga već praktičnih – trebale su mu za siguran transport boca šampanjca. Ove chic torbe bile su posebno popularne 70-ih, ali su zatim opet nestale s modne scene sve dok ih brend Mansur Gavriel nije vratio modni radar 2015. kad su izbacili popularni Flamma model.

I od tada su stalno u trendu, a ove jeseni predmet naše žudnje je već spomenuti Kalimero. No budući da ga osim savršene izrade i neodoljive siluete krasi i paprena cijena od oko 45.000 kuna, morat ćemo se fokusirati na neke dostižnije modele. Srećom, ponuda je raznovrsna i prilagođena svakom budžetu.

  • +11
Bottega Veneta jesen/zima 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Pixelformula / Sipa Press / Profimedia

Osim klasičnih kožnih modela, na repertoaru modnih kuća za ovu jesen nalaze se i modeli od najlona (Prada) ili pak satena (Ganni). A dobra stvar je što bucket torbe jednako dobro funkcioniraju uz ležerne traperice, elegantne poslovne odjevne kombinacije, ali i za večernje izlaske.