ŠTO NAJVIŠE MRZE?

Poznate su po miroljubivosti, ali nekim stvarima i Vage možete izbaciti iz takta

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 13.10.2018 07:49
  • Objavljeno 13.10.2018 u 07:49
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vagi je jako stalo do forme pa među sadržajima koje mrzi visoko kotiraju oni koji krše pravila estetike i bontona

Prljava i neuredna vanjština

U svom domu smijete biti šlampavi, ali u javnosti ne. Vaga vjeruje da svatko može pristojno izgledati (i mirisati) neovisno o materijalnom statusu. Dovoljno je da ima pristalu, čistu i opeglanu odjeću, da održava higijenu i njeguje frizuru.

Grubost i nepristojnost

Psovke i uvrede uzrujavaju ih više nego negativan smisao poruke. Lakše će otrpjeti nepovoljnu vijest, kritiku ili naredbu ako je lijepo uobličena. Prihvatit će tuđe neslaganje ako je izneseno pristojno i s poštovanjem.

Požurivanje

Mrze biti prisiljavane na brzo odlučivanje jer prvo moraju dobro odvagnuti okolnosti. Da izbjegnu pogrešne odluke, Vage dugo procjenjuju situaciju, a samim tim i oklijevaju. Ako moraju preskočiti svoju redovnu proceduru, ulaze u stanje stresa.

Nepravda

Uznemiruje ih nepravda u bilo kojem obliku. Ako im učinite uslugu, nastojat će vam je vratiti. Isto će tražiti od vas ako vi njima dugujete uslugu. Spontano će se umiješati u tuđi spor da pomognu strani koju smatraju oštećenom. Međutim ako im pristupite zahtijevajući da vam pomognu, možda će se oglušiti jer ne vole pritisak.

Zlostavljanje životinja

Gnušaju se prizora životinja izvrgnutih nasilju, medicinskim pokusima i usmrćivanju radi kože ili krzna. Nije im draga ni spoznaja da prehrambena industrija uzrokuje patnje životinjama pa je među Vagama rašireno vegetarijanstvo i veganstvo.

  • +34
  • +31

Poznate Vage

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Gužve

Vage najlošije od svih znakova podnose mase ljudi okupljene na malom prostoru. To im se čini estetski i higijenski odbojnim. Smeta im i buka. Ako u kafiću ili restoranu netko traži od osoblja da utiša glazbu, iznadprosječno je vjerojatno da je to Vaga.

Lokali brze prehrane

Vjeruju da se prehrana mora odvijati u estetski ugodnom ambijentu, bez velike žurbe i gužve. Također im je važan cjelovit meni (s juhom). Sjedenje u udobnoj stolici je obavezno. Ne žele jesti stojeći ni hodajući pa im hrana 'za van' rijetko dolazi u obzir.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!