new balance 2002r

Povratak kultnih tenisica New Balance zaludio je trendseterice koje ih nose u apsolutno svim kombinacijama

13.02.2023 u 12:46

Bionic
Reading

Jedan od najomiljenijih modela iz 2010-ih godina, New Balanceove tenisice MR2002 sada su dobile unaprijeđenu verziju 2002R koja polako, ali sigurno osvaja srca trendseterica i modnih ovisnica

New Balanceove tenisice klasik su koji se ciklički vraća u modu i u koji se uvijek isplati ulagati. U 2023. godini pod svjetla modnih reflektora opet dolazi specifičan model 2002R koji je 2010. godine zadivio svijet besprijekornom estetikom.

Tijekom 2021. godine Kaia Gerber i skupina top modela donijela je slavu tenisicama New Balance 990, a koje su svojim retro čarima predvodile trend normcore. U posljednjih godinu dana na vrhu liste najpopularnijih zamijenio ih je nešto glomazniji model 550, kreiran 1989. godine i izvorno namijenjen košarkaškom igralištu.

Prema svemu sudeći, u ovoj godini sve će ih zasjeniti model New Balance 2002R, a osvaja svijet savršenim skladom dinamičnih linija i opuštenosti, jako popularnim ranih 2010-ih godina.

Inspiriran popularnim tenisicama MR2002, ovaj model također dolazi s kombinacijom materijala, spajajući mrežicu i antilop u zanimljivom kontrastu. Kreirao ga je 2010. godine dizajner Andrewa Nyssena te se na tržištu našao s paprenom cijenom. Upravo zbog takve ekskluzivnosti trebalo mu je nešto više vremena da stekne značajnu popularnost kakvom su se ponosili drugi modeli.

  • +9
New Balance 2002R Izvor: Promo fotografije / Autor: Amazon promo

Izgled kakav danas imamo prilike vidjeti djelo je Tetsuye Shona, japanskog stručnjaka koji se odvažio zamijeniti tradicionalni potplat onim preimenovanim u N-Ergy, a riječ je o tipu u potpunosti izrađenim u gelu.

Nije trebalo dugo čekati da povratak ovih kultnih tenisica zaludi fashionistice te su na društvenim mrežama ponosno pokazale kako ih nositi u raznim kombinacijama.

Grece Ghanem dokazala je da se izvrsno kombiniraju uz uredsku odjeću, odjenuvši ljubičasto poslovno odijelo u kombinaciji s džemperom cvjetnog uzorka te s kontrastnim dodatkom torbe u plavozelenoj boji i bordo tenisicama 2002R.

S druge strane, Elsa Hosk kreirala je vrlo cool look uparivši ih s visokim čarapama, oversized trenirkom i kratkim hlačama, a sve je zaokružila bijelom torbom i upečatljivim dizajnerskim šeširom.

Naravno, tu je i Hailey Bieber, s čijim 'blagoslovom' svaki komad postaje predmet žudnje modnih ovisnica. Popularna manekenka i trendseterica nosila ih je u omiljenom street style outfitu, a činile su ga nepogrešiva oversized jakna, široka crna trenirka, mini torbica i naočale s kromiranim staklima. Uz to su besprijekorno odgovarale tamnoplave tenisice New Balance 2002R, kojima rapidno raste popularnost i koje bismo ubrzo mogli gledati kao prevladavajući trend 2023. godine!