NOVI TRENDOVI

Potraga za savršenom vjenčanicom: U modi su mašne, a za nezaboravan dojam birajte plašt

12.02.2023 u 07:30

Bionic
Reading

Stručnjaci napominju da će u 2023. u modi biti modeli vjenčanica s 'puf' rukavima, mašnama, u žarkim bojama i s cvjetnim uzorkom te donose vrlo elegantna rješenja kombinacija za crkveni obred

Potraga za vjenčanicom nešto je o čemu sanja većina djevojaka i glavna je aktivnost prilikom pripreme vjenčanja. Stručnjaci naglašavaju da je prilikom odabira stajlinga ključno da mladenka obrati pozornost na udobnost i osjećaj koji joj pruža njezina vjenčanica. Cilj je postići autentičnost, radost i osjećaj da je to - to!

Iako za to ne postoji univerzalna formula, već je ključ u slijeđenju vlastitog ukusa i intuicije, ipak postoje neke smjernice koje bi vam mogle pomoći da vaš odabir bude jednako u skladu s vama, koliko i u skladu s najnovijim trendovima za 2023. godinu.

'Puf' rukavi i dalje su u modi

'Bez brige, 'puf' rukavi i dalje su u modi! Dva su razloga - vrlo su ženstveni i obogaćuju svaku vjenčanicu širokog ovratnika, a pritom modernim modelima daju dozu tradicionalne ljepote', kaže dizajnerica Ally Voss.

Dizajneri naglašavaju da će ove godine iz mode izlaziti minimalistički krojevi popularni u doba pandemije i manjih vjenčanja, a na velika vrata vraćaju nam se glamuroznije proslave, a time i glamuroznije vjenčanice.

Ne postoji efikasniji način da svoju haljinu učinite elegantnijom od 'puf' rukava!

Kreirajte originalnu vjenčanicu prema svom ukusu

Stručnjaci savjetuju da se izbjegavate strogo voditi trendovima, već da vjenčanicu prilagodite svom ukusu koliko god je to moguće. To možete postići tako što ćete odabrati jednostavniji model, a onda ga ukrašavati slojevima čipke, svile ili raznim ornamentima, ovisno o željama! Na taj način ćete kreirati originalan model u kojem ćete se osjećati autentično.

Svoju originalnu vjenčanicu možete podići i dodacima poput bolera, vela ili dodatnog pokrivala od organze, prozirnog materijala od svile.

Opcije za konzervativniji izgled u crkvi

'Mnogim mladenkama potrebno je više verzija vjenčanica kako bi prilikom obreda u crkvi imale konzervativniji izgled u skladu s tradicijom, a kasnije se jednostavno mogle presvući u nešto izazovnije i modernije', kaže dizajnerica Voss.

Da bi i vama to pošlo za rukom, stručnjaci donose praktično rješenje - odabir jakne ili sakoa!

Naravno, birat ćete sako u nijansi vjenčanice, a vrlo je zahvalno ako ga date raditi kod vješte krojačice koja će mu dati originalan izgled u skladu s vašim željama.

Sve obogatite mašnama

Tretirane kao vrlo tradicionalan ukras koji valja izbjegavati u širokom luku, mašne su nešto što ćete vrlo rijetko vidjeti na modernim mladenkama. Sve do 2023. godine, kada se vraćaju u punom sjaju!

'Neki modeli vjenčanica dolaze s ušivenim mašnama, a neki jednostavniji krojevi imaju opciju da ih obogatite čipkastom ili svilenom mašnom. Riječ je o predmetu koji je vrlo romantičan, nježan i ženstven, a posebno lijepo pristaje kao ukras u kosi', naglašava Voss.

Pravokutni izrez je ženstven i osnažujući

Ravne, moderne i jednostavnije linije trenutno su prevladavajući trend. S njime u skladu ide dublji izrez, ali u pravokutnom obliku jasnih linija. Stručnjaci naglašavaju da ovaj stil djeluje ženstveno i osnažujuće.

Izvrsno se takvi izrezi kombiniraju s pokrivalom od organze ili sakoom za crkveni obred, a s obzirom na to da je riječ o vjenčanicama formalnijeg izgleda, možete im dati živost 'puf' rukavima ili mašnama.

Ohrabrite se i odaberite žarku boju vjenčanice

U 2021. godini prevladavao je neuobičajeni trend crnih vjenčanica, a ubrzo je zamijenjen potpuno drugačijim stilom dopaminskih boja. Riječ je o upečatljivim bojama koje podižu raspoloženje, poput žute, crvene, narančaste, roza i sl., a uz njih je popularna bila maslinastozelena.

Dizajneri naglašavaju da bi boja 2023. godine mogla biti fuksija, žarkoružičasta nijansa, te ističu da će in biti šareni uzorci i cvjetni ukrasi.

Da, istina je to da bijelom vjenčanicom ne možete pogriješiti, ali u 2023. godini stvarno si možete pustiti mašti na volju i udati se u haljini u omiljenoj boji i s omiljenim ukrasima!

Plašt za nezaboravan dojam

Malo što ostavlja nezaboravan dojam kao plašt na vjenčanici. Ljeti će prelijepo pristajati uz razne modele, a zimi je savršen način da svoju vjenčanicu obogatite još jednim slojem.

U skladu s trendovima, njegov ovratnik možete ukrasiti mašnama, a sam plašt možete podići ušivenim simbolima cvijeća ili komadićima čipke.

POPUT MODERNE PRINCEZE

Bajkovito zimsko vjenčanje: Romantična vjenčanica bivše djevojke princa Williama savršeno prezentira tu modnu priču

Pogledaj galeriju