DNEVNA RUTINA

Potezi koji doista ne idu u prilog ljepoti

01.06.2014 u 07:32

Bionic
Reading

Ponešto ne znamo, za ponešto smo lijeni... a onda postanemo robovi navika koje štete ljepoti i zdravlju. Vizažisti i kozmetičari suglasni su u tome koje pogreške svakako treba izbjegavati kod svakodnevne njege

1.Ne četkajte mokru kosu, radije koristite češalj
Češalj sa široko razmaknutim zupcima lako prolazi kroz mokru kosu i ne lomi je. Četku koristite kad se kosa već osuši.

2. Ne 'pumpajte' maskaru
Svaki put kad maskarom vučete gore-dolje, ulazi zrak u bočicu i tako će vam se samo puno brže osušiti. Radije je pažljivo rotirajte.

3. Ne pretjerujte s regeneratorom
Sasvim dovoljna količina regeneratora koji nanosite na kosu je u veličini lješnjaka! Nanosite ga samo na kosu, osobito vrhove, ali ne i na tjeme kose. Tjeme se hidratizira svojim prirodnim uljima, tako da ne treba ništa od sadržaja regeneratora. Zbog previše regeneratora, kosa neće imati volumen i biti lepršava, već će samo padati prema dolje.

4. Ne koristite svijetao korektor za prikrivanje podočnjaka
Najbolje je, kažu vizažisti, koristiti blago metalik korektor u boji podloge. Tako će podočnjaci biti prikriveni, a svjetlucave čestice će otvoriti lice.

5. Ne brijte noge gelom za tuširanje, koristite pjenu za brijanje
Krema za brijanje krema smanjuje trenje što sprečava posjekotine i ogrebotine!

6. Ne nanosite sjenilo za oči nakon što nanesete maskaru
Prah sjenila može upasti na vlažne trepavice zbog čega će one izgledati prašnjavo, a to će se odraziti na cjelokupan izgled.

7. Nokte oblikujte pravilno
Ne povlačite rašpicu za nokte naprijed-nazad, već samo u jednom smjeru. Tako rizik od pucanja nokta smanjujete na minimum. Također, nemojte koristiti metalnu rašpicu.

8. Ne zanemarujte pranje make-up spužvica, četkica, kistova
Uvijek nam se žuri, ali zanemarivanje make-up pribora koji nanosimo direktno na lice može nam se osvetiti. Ne samo da će nam se početi miješati boje, već ćemo nečišćenjem dopustiti bakterijama da se razmnože.