SLAVA I MLADE ZVIJEZDE

Postoji li recept za normalno odrastanje?

13.06.2013 u 15:49

Bionic
Reading

Iako se čini da je puno više mladih zvijezda koje se slome pod teretom slave, neki šoubizeri uspjeli su izdržati sve kušnje te opstali u nemilosrdnom svijetu slavnih

'Kad ste poznati, sve vaše pogreške koje su normalan dio odrastanja se događaju javno i prate vas milijuni. To je ogromno opterećenje', izjavila je jednom prilikom Miley Cyrus (20) koja se ovih dana našla na udaru posrnule teen zvijezde Amande Bynes (27). Amandu pak mnogi uspoređuju s Lindsay Lohan koja se od obećavajuće mlade glumice pretvorila u razuzdanu partijanericu puneći stupce tabloida.

'Bila sam tinejdžerica s previše novca, a nije bilo nikoga u mojoj blizini tko bi mi rekao što bih smjela, a što ne. Pogledajte gdje me je to dovelo! I to mi se nimalo ne sviđa', iskreno je prije nekoliko godina priznala Lindsay.

Ipak, neke su slavne osobe iako su se proslavili kao djeca ili tinejdžeri usprkos mnogim kušnjama uspjeli potrajati u šoubiznisu poput Leonarda DiCaprija, Anne Paquin, Justina Timberlakea, Christine Ricci, Natalie Portman, Scarlett Johansson...

267839,267712,267692,267647
A kako im je to uspjelo za rukom? Glumica Anna Paquin koju gledamo u seriji 'Okus krvi' proslavila se kao djevojčica u filmu 'Piano'.
'Nikad me nisu tretirali kao klinku. Ako ne bih imala što reći, ja bih šutjela. Osim toga, oduvijek sam jako puno radila i trudila. Nikad nisam htjela postati čudna i povučena tinejdžerica', rekla je Anna, piše popsugar.com

Leonardo DiCaprio je također počeo glumiti još kao dječak, a rano je okusio i gorku stranu slave.
'Bilo je zbilja teških situacija. Jednom sam prilikom, kad sam imao deset godina, bio na audiciji pa su mi rekli da nisam izabran. Bilo je vrlo okrutno. Tretirali su nas kao komad mesa, bez pretjerivanja. Poslije sam se rasplakao. Tata me je poslije tješio u autu: Jednog dana ćeš ti biti među onima koji su prošli. Zapamti moje riječi', kaže Leo.

Christina Ricci
kaže da nije nikad osjetila teret slave: 'Snimila bih film i ponovno bih se vratila mojim školskim obvezama i prijateljima. S vremenom se naviknete da vam se ljudi smješkaju i da vas prepoznaju. Ja se ni danas ne osjećam jako slavno', kaže simpatična glumica.

Sve traženija glumica u Hollywoodu Vanessa Hudgens, bivša teen zvijezda, ističe kako su joj velika podrška obitelj i sestra:
'Radije provodim vrijeme s mojima doma, nego u klubovima. Priznajem, pomalo sam dosadna.'

Natalie Portman također se proslavila u nježnim godinama: 'Puno sam toga propustila u svojim tinejdžerskim godinama! Ali znate što, sve sam to kasnije nadoknadila! Nije to bila nikakva velika šteta.'

Gaby Hoffmann
, zvijezda sit-coma 'Someone Like Me' smatra da je najpametnija moguća odluka bila ta što je nastavila sa školovanjem i neko vrijeme odmarala od glume. 'Danas mi je jasno da mladi glumci moraju uzeti vrijeme za sebe. Moraju shvatiti što žele kako se ne bi pogubili u tom okrutnom šoubiz svijetu. Morate živjeti stvarni život kako ne biste izgubili dodir sa stvarnošću, osobito danas kad je ta opsjednutost celebovima dosegnula neslućene razmjere', kaže ova danas 31-godišnja glumica.

Slično razmišlja i Emma Watson, zvijezda 'Harryja Pottera'. 'Ove jeseni se vraćam na Sveučilište Brown. Želim biti daleko od svijeta slave. Studirati je za mene dragocjeno iskustvo. To je stvarni život koji morate iskusiti. Zahvalna sam na toj prilici i želim diplomirati', rekla je Emma.