U TERMAMA TUHELJ

Postanite polaznik fotoseminara Fotosofia 7

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.05.2012 11:25
  • Objavljeno 30.04.2012 u 11:55
Portret - Džavić Marko 01 - Copy

Portret - Džavić Marko 01 - Copy

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marko Džavić

Otvoren je natječaj za 15 seminarista sedmog izdanja Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog fotoseminara pod stručnim vodstvom Damira Hoyke.
fotosofia

fotosofia

Izvor: Promo fotografije / Autor: fotosofia

Fotosofia 7 će se održati u Termama Tuhelj od 24. lipnja do 1. srpnja pod generalnim pokroviteljstvom HTC-a i pokroviteljstvom kompanije Adobe

Odabrane, koji će fotografije obrađivati u Photoshopu CS6 očekuje intenzivan tempo ispunjen nizom teoretskih i praktičnih fotoaktivnosti. Seminaristi će tako stvarati unutar konteksta umjetničke fotografije, snimati mobilnim telefonom HTC One X, pokušati s minimumom opreme i vremena osvojiti medalju FOTOkreativac i snimati modne fotografije s modelima i modnim timom izabranim 'Fotosofia 7 FOTOmodel' natječajem.

Neće izostati niti snimanje portreta celebrityja, teme čijoj su dosadašnjoj realizaciji pomogla mnoga poznata imena - Rene Bitorajac, Zuhra, Tomislav Jelinčić, Boris Mirković, Zoran Predin, Enis Bešlagić, Natko Zrnčić Dim, Ana Jelušić, Aco Stanković,... - a vidjet ćemo i novo izdanje malonogometnog turnira specifičnog po tome što je zasad jedino nadmetanje te vrste u kojem pored celebrity ekipe sudjeluju sve tri nacionalne televizije.

Hoyka će održati predavanje o temama iz njegovog eseja 'Fotosofia' u kojem će između ostalog iznijeti svoja razmišljanja o svrhi postojanja fotografije, njezinom potencijalu da promjeni pojedinca i društvo, te načinu na koji publika fotografiju može 'koristiti' u svakodnevnom životu.

Fizičar dr. sc. Davor Horvatić, koji svojim lako razumljivim objašnjenjima temelja naše fizikalne realnosti već generacijama fotosofa korijenito mijenja percepciju svijeta, govoriti će o primjeni fizike u fotoindustriji i o utjecaju fotografiranja na snimani objekt.

Mirela Španjol Marković, stručnjakinja za retoriku, upoznat će sudionike s osnovnim pravilima verbalne i neverbalne komunikacije prilikom nastupa u medijima, tajnama formuliranja ključnih poruka pri davanju izjava, trikovima za izbjegavanje odgovora i KISS formulom nastupa (keep it short and simple).

Spomenuta predavanja i dio ostalih aktivnosti će biti otvorenog tipa, tako da će im moći prisustvovati i određeni broj publike.

Kako se prijaviti na natječaj otvoren do 21. svibnja 2012. možete pročitati na www.fotosofia.info , gdje će biti objavljivane i obavjesti o aktivnostima otvorenima za dolazak publike.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi