FOTOGRAFSKI SEMINAR DAMIRA HOYKE

Postanite polaznik fotoseminara Fotosofia 6

01.04.2011 u 11:49

Bionic
Reading

Otvoren je natječaj za 15 seminarista šestog izdanja Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog fotoseminara pod stručnim vodstvom Damira Hoyke.

Fotosofia 6 će se održati u Termama Tuhelj od 26. lipnja do 3. srpnja pod generalnim pokroviteljstvom Sony Ericssona i pokroviteljstvom kompanije Adobe.

Odabrane koji će fotografije obrađivati u Photoshopu CS5 očekuje intenzivan tempo ispunjen nizom teoretskih i praktičnih fotoaktivnosti. Seminaristi će tako stvarati unutar konteksta umjetničke fotografije, mobilnim telefonom Sony Ericsson Xperia™ neo snimati temu 'Izazovi Xperiju', pokušati s minimumom opreme i vremena osvojiti medalju FOTOkreativac i snimati modne fotografije s modelima i modnim timom izabranim 'Fotosofia 6 FOTOmodel' natječajem.

Neće izostati niti snimanje portreta celebrityja, teme čijoj su dosadašnjoj realizaciji pomogla mnoga poznata imena - Rene Bitorajac, Boris Mirković, Tomislav Jelinčić, Zuhra, Ana Jelušić, Enis Bešlagić, Aco Stanković, Natko Zrnčić Dim... - a vidjet ćemo i novo izdanje malonogometnog turnira specifičnog po tome što je zasad jedino nadmetanje te vrste u kojem pored celebrity ekipe sudjeluju sve tri nacionalne televizije.

Hoyka će održati predavanje o temama iz njegovog eseja 'Fotosofia' u kojem će između ostalog iznijeti svoja razmišljanja o svrhi postojanja fotografije, njezinom potencijalu da promjeni pojedinca i društvo te načinu na koji publika fotografiju može 'koristiti' u svakodnevnom životu.

Gost predavač, fizičar dr. sc. Davor Horvatić, koji svojim lako razumljivim objašnjenjima temelja naše fizikalne realnosti već generacijama fotosofa korijenito mijenja percepciju svijeta, govoriti će o LHC-u i mogućim skorim otkrićima koja bi mogla uzdrmati temelje sadašnje znanosti.

Dizajner i fotograf Dejan Barić, među fotosofima prozvan Photoshop guru, će pokazati kako Photoshopom ispraviti niz pogrešaka počinjenih pri snimanju i tako spasiti katastrofalne fotografije.

Spomenuta predavanja i dio ostalih aktivnosti će biti otvorenog tipa, tako da će im moći prisustvovati i određeni broj publike.

Kako se prijaviti na natječaj otvoren do 26. svibnja 2011. možete pročitati na www.fotosofia.info, gdje će biti objavljivane i obavjesti o aktivnostima otvorenima za dolazak publike.

Poziv za Fotosofiju pogledajte ovdje