U DUHU 90-IH

Postala je modni dodatak broj jedan: Ova kapa svakim danom ima sve veći broj obožavateljica

26.04.2021 u 16:01

Bionic
Reading

Pogledom na Instagram profile poznatih zaljubljenica u modu, do sada ste zasigurno primijetili detalj bejzbolske kape. Ovaj modni dodatak posljednjih sezona nametnuo se kao must-have komad na modnoj sceni, a popularnost mu i dalje ne jenjava

Nostalgičarske tendencije zavldale su modnom industrijom, a navedeno je vidljivo i po velikoj popularnosti šilterica koje predstavljaju točku na i pomno osmišljenih stajlinga u režiji modnih ovisnica diljem svijeta.

Ovo pokrivalo za glavu veliku popularnost uživalo je 90-ih godina, a njegova povijest seže od samih početaka 20. stoljeća. U SAD-u popularilizali su ga sportaši, posebice igrači bejzbola. Na prepunim stadionima kape u bojama i s logotipom klubova postali su sastavnim dijelom navijačkog stila odijevanja, a danas nije rezervirana samo za sportske fanatike.

Prvenstveno dizajniran za zaštitu od sunčevih zraka postao je must-have dodatkom na modnoj sceni, a ove sezone brojni vjeruju kako će u popularnosti nadmašiti takozvane ribarske, bucket modele kapa kojim modne ovisnice također ne mogu odoljeti.

Kao glavnu prednost šilterica u modnom smislu brojni izdvajaju činjenicu što je nosiva u bilo koje godišnje doba i s gotovo svakom odjevnom kombinacijom koja vam padne na pamet. Navedeno svojim stajlinzima posljednjih mjeseci potvrđuje vojska zvijezdi za svjetske, ali i domaće street style scene.

U zimskim mjesecima, detalj šilterice postao je najpoželjnijim u kombinaciji s udobnim trenirkama i elegantnim modelima predimenzioniranih kaputa, a kao što u zimskoj sezoni daruje opušten izgled stajlinzima, isti će efekt osigurati i u ljetnim mjesecima u paru s haljinom ili minijaturnom suknjom.

  • +19
Slip haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo