ADIDASOV NOVI ADUT

Pospremite sambice: Svi će poludjeti za ovim povoljnim tenisicama

03.02.2024 u 21:10

Bionic
Reading

Adidasove Sambe obilježile su proteklu godinu, jednako su za njima bili ludi muškarci i žene, holivudske zvijezde i cure iz vašeg susjedstva, no njihovoj eri dominacije bliži se kraj, Trendovi su brže mijenjaju, a ukusi su prevrtljivije nego ikad, a ako još uvijek niste uskočili u vagon sambica ili gazelica ovaj nemojte željeti propustiti

Sambe ili gazelice dominiraju streetwearom, a brojne suradnje s poznatim modnim imenima tijekom posljednjih nekoliko godina, od Guccija do Wales Bonnera vinule su ih stratosferu. Nema tko ih nije nosio, od Brada Pitta do Jennifer Lawrence i Sofije Richie. Čini se da su posvuda, baš kao njihove prethodnice, model Stan Smith koji je zauvijek promijenio naš odnos prema tenisicama i dokazao da se mogu nositi uz doslovno sve – od odijela do haljine.

Sva tri modela stvorena su sredinom prošlog stoljeća, a legendarne retro siluete aktualnije su i poželjnije no ikad. Dobro to zna div adidas koji sad opasno računa na novi retro adut. Iz bogatog arhiva izvukli su stari klasik – model SL72, koji će po svemu sudeći obilježiti ovu godinu.

Ove retro ljepotice svjetlo dana ugledale su kako im i ime govori 1972, a jednostavnog, pročišćenog dizajna i s primamljivom cijenom od 100 eura, stižu u nekoliko različitih kombinacija boja i već su osvojile TikTok publiku. U posljednjih pola godine pojam adidas SL72 imao je preko devet milijuna pregleda, a najviše im je zapela za oko kombinacije boja Maroon / Almost Yellow / Preloved Brown.

SL72 prije četiri godine našao se u središtu suradnje s Wales Bonnerom u njihovoj debitantskoj kolekciji s adidasom, da bi se u dvije različite kombinacije boja pojavile i prošle godine. Čini se da je to bilo opipavanje tržišta jer adidas sad ozbiljno gura ovaj model unutar svoje linije Originals, kao što je prethodno radio s modelima Samba i Gazelle, a znamo kako je to završilo.

  • +4
Sofia Richie Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA