idealno za zimu

Zaboravite na crne i bijele tenisice: Ova chic boja nosi se u 2024. godini

21.01.2024 u 15:02

Bionic
Reading

Od šarmantnih vintage modela do udobnih planinarskih tenisica - ove sezone svi stilovi nose se u chic smeđoj boji

Smeđa boja postala je prošle godine omiljena alternativa klasičnoj crnoj, posebno kada je riječ o kaputima i košuljama. Ovaj trend sada je evoluirao te nas u narednim mjesecima očekuje prava pomama za smeđim - tenisicama.

Ako ih još uvijek ne posjedujete, definitivno je pravi trenutak da investirate u njih. U ovo doba u trgovinama vladaju popusti, a ovakvi modeli odlična su kupovina jer ne samo da su iznimno aktualni, već je riječ o boji kojom baš nikad ne možete pogriješiti.

Stilski zaokret Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Njihova posebnost je chic dizajn i ostavljanje dojma da nosite nešto luksuzno. Od nježnijih nijansi cappuccina preko boje karamele do tamne čokolade; koju god izabrali, imat će zagarantirano najsvestraniju obuću u svojoj modnoj kolekciji!

Vintage tenisice: Adidas x Wales Bonner, Nike Cortez

Kada je riječ o konkretnim modelima, nekolicina ih se izdvaja. Za početak, tu su tenisice Nike Cortez, čije jednostavne linije, retro dizajn i elegantne kombinacije boja donose baš sve potrebno za status hita u ovoj godini.

Često ih nosi Alexa Chung te ih kombinira s trapericama i puloverom, Sophia Roe upari ih sa suknjom i kožnom jaknom dok zagrižena ljubiteljica tenisica Emily Ratajkowski svoj model Cortez nosi u chic kombinaciji s crnim hlačama i smeđim kaputom.

Također, sjajna opcija za ljubiteljice vintage stila je Adidasov model SL72 nastao u suradnji s Walesom Bonnerom te u chic izdanju od antilopa.

Visoke smeđe tenisice: Converse Chuck High, Nike Blazer

Nemoguće je ne spomenuti Converse Chuck Taylor, tenisice karakterizirane visokim gornjim dijelom od mekog pamučnog platna, s kontrastnim bijelim vezicama koje se slažu s potplatom i detaljima s logotipom sa strane.

Ako više volite visoki, ali kompaktni dizajn, odlučite se za Nike Blazer s gornjim dijelom od antilopa boje mliječne čokolade te s krem bijelim detaljima.

Trendi tenisice: Nike Air Jordan 1, New Balance 1906

Kada je riječ o trendi modelima, izdvaja se Air Jordan 1 u nježnijim nijansama smeđe te s klasičnim pjenastim potplatom i jarkim kontrastnim detaljima u ružičastoj i crvenoj boji. Za one koji preferiraju neutralne nijanse, tu je New Balance 1906R sa svojim prepoznatljivim 'slojevitim' kombinacijama boja.

Planinarske tenisice: Adidas Hyperturf, Columbia Redmond

Glomazne tenisice za planinarenje već su neko vrijeme posve neočekivan hit na modnoj sceni, a to će nastaviti biti i u 2024. godini. Ako želite spojiti dva trenda, birajte smeđe Columbijine modele jer su posve vodonepropusni i dolaze s udobnim amortiziranim potplatom.

Tu je i Adidas Hyperturf, nepogrešiva opcija za sve one koji svoje tenisice namjeravaju koristiti za razne sportske aktivnosti u prirodi. Dolaze u tamnosmeđoj glatkoj koži te s efektnim vezicama iste nijanse.

Tenisice od brušene kože: New Balance 998, Fila Disruptor

Komadi od antilopa nakon nekoliko godina provedenih u sjeni definitivno su se vratili u fokus modnog svijeta. Stoga nimalo ne čudi sve veći broj tenisica od ovog otmjenog materijala.

Takve su i New Balance 998 - dolaze u raznim tonovima prikladnima hladnijem doba godine, od maslinastozelene do smeđe.

S druge strane, ako volite glomazne tenisice koje su iznimno udobne i izdržljive, mogao bi vam se svidjeti model Fila Disruptor od umjetne brušene kože te u elegantnoj boji kestena.