ČITATELJI AUTORI

Poruka

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.06.2009 16:04
  • Objavljeno 30.06.2009 u 16:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vraćajući se kući iz škole, djevojka je opazila grupu nasilnika koji su vrijeđali i udarali učenika, 'štrebera', kako su ga oni pogrdno zvali...

U tom trenutku u njoj se stvorio osjećaj žaljenja, htjela je stati u njegovu obranu i reći nasilnicima da ga prestanu udarati.
Ali nije mogla.
Nije imala hrabrosti suprotstaviti im se u lice jer se i sama bojala.
Mirno je prošla i nastavila svojim putem...

Nekoliko godina kasnije ta ista djevojka završila je školu i zaposlila se. Nije bila sretnija jer je postigla sve ono što je željela.
Jednoga dana šef ju je pozvao u svoj ured. Prvo je mislila da je nešto pogrešno napravila, ali iznenadila se kada ju je šef počeo hvaliti, nije mogla skinuti osmijeh s lica, nije znala što bi rekla, a i činilo se da bi svaka njezina riječ bila suvišna u cijelom tom razgovoru.
Odjednom je primijetila kako se šef polaganim, ali sigurnim korakom počeo približavati, rukom joj je sklonio kosu s lica i počeo polako otkopčavati dugmad na njezinoj košulji. Od straha se sva naježila i zgranuto je gledala što se oko događa, htjela je nekoga pozvati, ali nije mogla izustiti nijednu jedinu riječ. Bojala se, ali s razlogom.
Nasrnuo je na nju i usta joj je prekrio rukom. Moglo se čuti samo njezino mumljanje koje je bilo nedovoljno da bi netko shvatio što se događa i došao joj u pomoć. U jednom trenu u ured je ušao mladi zaposlenik da bi šefu dao papire koji su pokazivali dobit tvrtke u prethodna dva mjeseca. Kada je primijetio što se događa, mladić je bez razmišljanja odgurnuo šefa i šakom ga lupio po licu. Šef je pao na pod i prešao svojom rukom preko nosa, opazivši kako mu curi krv. Ustao je i krenuo prema mladiću da bi mu uzvratio. Tek poslije došli su i ostali zaposlenici, čuvši kada je vaza pala sa stola i razbila se. Nekako su uspjeli razdvojiti šefa i mladića. Sutradan nakon incidenta djevojka je otišla u mladićevu kuću zahvaliti mu se što ju je spasio. Pozvonila je na vrata; čim ih je mladić otvorio, iznenadio se, nije znao što bi rekao. Nekoliko trenutaka su se gledali oči u oči i tada je djevojka rekla 'Hvala ti'.

'Za što?' odgovorio je mladić. 'Za ono jučer', nastavila je. 'Ma nije to ništa!' kazao je.

'Naravno da je, spasio si me od velike životne traume', rekla je.

Zatim je nastavila.

'Nekako si mi poznat, kao da te znam od prije', začuđeno je rekla. 'Išli smo u istu školu...'.

Nakon što joj je ispričao zašto joj je tako poznat i za onaj događaj prije nekoliko godina kada su ga nasilnici tukli, djevojka nije mogla vjerovati, zacrvenila se i tiho prozborila: 'Kada si ti trebao moju pomoć, ja nisam bila tu, a sada kada sam ja trebala tvoju, tebi je bilo važno da me spasiš!'

Nakon nekoliko trenutka razmišljanja, mladić je izgovorio riječi koje će joj zauvijek ostati u sjećanju: 'Ničega se u životu ne treba bojati, treba samo razumjeti.'

Želite li nam i vi poslati neki tekst s porukom ili jednostavno želitepodijeliti s čitateljima neko vlastito iskustvo, slobodno nam pišite na mail: tekstovi@t-com.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi