EFEKT INSTAGLAM

Pored toliko divnih haljina, svi pričaju samo o jednoj...

18.02.2016 u 09:42

  • +4

Michael Kors FW 2016

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Biti u centru pozornosti na društvenim mrežama, najbolja je vrsta javnog odobravanja kojoj se jedan modni dizajner može nadati. Takav internetski rasplet upravo je snašao dizajnera Michaela Korsa na predstavljanje kolekcije za jesen/zimu na njujorškom Tjednu mode

Precizno govoreći, posebnu pažnju modne javnosti na internetu izazvala je srebrna haljina iz kolekcije o kojoj se naveliko počelo pričati.

Korsu je možda upravo to i bila namjera s obzirom na to da je cjelokupnu kolekciju sažeo riječju 'Instaglam' koja predstavlja kombinaciju riječi 'instant' i 'glamur'. Ta srebrna haljina upravo je i imala takav efekt završivši na brojnim profilima na Instagramu kao najbolji komad iz nove Korsove kolekcije.

Haljinu na reviji nosila je manekenka Marjan Jonkman. Zbog srebrnih uvezenih detalja, svjetlucala je i lomila svjetlost u svakom koraku. Taj efekt haljina ponajviše može zahvaliti suspendiranim kristalnim stakalcima, njih dvije tisuće, za koje je bilo potrebno uložiti 390 sati kako bi čvrsto stajala na haljini.

Sudeći prema reakcijama pratitelja modnih zbivanja, višednevni rad na haljini definitivno se isplatio.