kao jaje jajetu

Poput blizanki: Osim fizičke sličnosti, danska princeza i Kate Middleton dijele modni ukus

22.09.2017 u 13:07

Bionic
Reading

Princeza Mary od Danske zablistala je u gotovo identičnoj haljini poput one koju je na dan proglašenja zaruka nosila Kate Middleton. Tamnoplava haljina koju je obukla vojvotkinja od Cambridega toga dana postala je jedna od najpopularnijih i najkopiranijih u Velikoj Britaniji

Princeza Mary postala je danska princeza 2004. godine, kada se udala za princa Frederika, danskog prijestolonasljednika. Rođena Australka upoznala je svoga princa na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine, a tri godine kasnije zaljubljeni par se zaručio. Upravo te 2003. Kate Middleton je upoznala svog princa Williama, a kraljevski par je 2010. objavio zaruke te se godinu dana kasnije vjenčao u Westminsterskoj opatiji.

Osim slične ljubavne priče, dvije kraljevske dame neporecivo nalikuju jedna na drugu, unatoč dobnoj razlici od deset godina. 45-godišnja princeza Mary i 35-godišnja Kate Middleton mogle bi vrlo lako proći kao sestre blizanke zahvaljujući kestenjastoj kosi, vitkoj figuri i vrlo sličnom ukusu za modu.

Na dodjelu nagrada Global Goals u New Yorku, princeza Mary stigla je odjevena u tamnoplavu midi haljinu koja se veže na struku i štiklama zmijskog uzorka. Haljina ne bi izazvala toliku medijsku pažnju da nije riječ o gotovo identičnoj haljini poput one koju je Kate Middleton nosila na dan objave zaruka 16. studenog 2010.

Lijepa Kate nosila je toga dana dekoltiranu haljinu koja se isprepliće na struku brenda Issa, a jedina razlika između haljina dviju princeza je to što se ona princeze Mary veže na struku. Kateina haljina postala je toliko popularna u Velikoj Britaniji da su svi željeli imati upravo takvu, a raznorazni brendovi dosjetili su se osmisliti jeftinije replike.

No ovo nije prvi put da su dvije kraljevske dame viđene u sličnom stajlingu. U svibnju ove godine Kate Middleton je nosila nježnoplavi kaput sparen s nude štiklama, a identičan stajling nosila je i princeza Mary samo dva mjeseca ranije.

  • +21
Princeza Mary od Danske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia