emotivna poruka

Trudna Kate Middleton nakon drugo vremena obratila se javnosti

19.09.2017 u 11:26

Bionic
Reading

Omiljena vojvotkinja Kate Middleton već dugo vremena nije viđena u javnosti. Otkada je početkom mjeseca Kensingtonska palača obznanila da u kraljevsku obitelj stiže novi član, Kate je uglavnom izbjegavala aktivnosti. Kao i u dosadašnjim trudnoćama, prolazi kroz rizično razdoblje i ima ozbiljnih problema s mučninama. No sada se ipak oglasila i to vrlo emotivnom porukom

Ovih dana vojvotkinja Kate Middleton prvi put viđena je u javnosti nakon što se saznalo za njezinu treću trudnoću. Iako u obliku videoobjave kojom se obratila sugrađanima i ostatku svijeta, svi su radosni zato što je ponovno vide.

U videosnimci koja je ovih dana plasirana u javnost u sklopu kampanje 'Nikad nisi premlad za razgovor o mentalnom zdravlju', Kate Middleton poslala je vrlo emotivnu, a istovremeno poučnu poruku.

Naime, vojvotkinja je zaštitno lice Nacionalnog centra za djecu i obitelji Ana Freud, koji je ovih dana krenuo s novim projektom ohrabrivanja djece i odraslih da budu što više otvoreni što se tiče emocija.

U prostoriji okruženoj dječjim igračkama, omiljena članica britanske kraljevske obitelji sjedi u plavom skupocjenom kaputiću koji potpisuje dizajnerska kuća Eponine.

  • +14
Trudnička izdanja Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Poticanje djece da shvate i budu otvoreni o svojim osjećajima može im pružiti vještine za suočavanje s usponima i padovima koji ih u životu tek čekaju. Važno je da naša djeca shvate da su emocije normalna stvar i da nemaju srama pitati nekoga za pomoć', naglašava 34-godišnjakinja u sklopu kampanje kojoj je glavni cilj promicanje svijesti o mentalnom zdravlju u školama.

Kampanja naziva 'Nikada nisi premlad za razgovor o mentalnom zdravlju' ovih dana krenula je u svim školama diljem Velike Britanije.

  • +13
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Pomaganje djeci da identificiraju probleme koje imaju oni ili njihovi prijatelji prvi je korak prema njihovom rješavanju. A možemo pomoći djeci koja se bore sa svojim osjećajima ili iskustvima, ona će biti sretnija i bolja u školi', nastavlja samouvjereno vojvotkinja te dodaje kako su se uglavnom fokusirali na djecu od 9 do 11 godina.

'Utvrdili smo da su djeca između 9 i 11 godina u najvažnijem životnom periodu, kada se pripremaju za više razrede. Uz roditeljsku podršku zajedno im možemo pomoći u suočavanju s mogućim problemima te stjecanju povjerenja u osobu od koje traže pomoć', zaključila je lijepa Kate.

Budući da je i sama brižna majka četverogodišnjeg princa Georgea koji je prije nekoliko tjedana prvi put sjeo u školske klupe, vojvotkinja se mogla poistovjetiti s tematikom. Osim toga, već dugo bavi se temom roditeljstva te sudjeluje u humanitarnim akcijama za samohrane majke.