PREKO 100.000 PRODANIH PRIMJERAKA

Poklanjamo vam hit knjige Mirjane Krizmanić

13.12.2011 u 16:06

Bionic
Reading

Poznata hrvatska psihologinja i spisateljica Mirjana Krizmanić, autorica najprodavanijeg hrvatskog priručnika za samopomoć 'Tkanje života' i umirovljena profesorica na Katedri za kliničku psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta, ponovno obara rekorde u prodaji knjiga.

Mirjana Krizmanić je u protekle dvije godine izdala nekoliko knjiga u kojima se bavi različitim pitanjima i problemima iz svakodnevice. Najveći uspjeh postigla je upravo knjigom 'Tkanje života', a tu su i 'Život s različitima' i zadnja knjiga 'U ljubavi i bez nje' koja govori o ljubavnim i intimnim odnosima koji su najosjetljivija i često najvažnija iskustva našeg života. Sve tri knjige postale su hit te se broj prodanih primjeraka popeo na ukupno 100 tisuća primjeraka.

Njezina prva knjiga, 'Tkanje života', još je najprodavanija knjiga u Hrvatskoj, u njoj je riječ o osvještavanju stvari ključnih za stvaranje osnove održavanja psihološkog zdravlja.

Za drugu knjigu, 'Život s različitima', o životu bez diskriminacije, Krizmanić kaže da joj je osobno najvažnija. Kao žrtva dječje paralize, što je za posljedicu ostavilo doživotno šepanje, veći dio života trpi svjesne i nesvjesne diskriminacije, ali knjiga je važna i zato što nitko dosad nije napisao nešto slično.

Uvijek spremna raspravljati o društvu, politici, odnosima, predrasudama, snažnim stavovima koje iznosi s aktivističkim žarom, Krizmanić s trećom knjigom 'U ljubavi i bez nje' ulazi u područje na kojemu smo je u posljednje vrijeme manje slušali - u našu intimu. S podnaslovom 'Postojanost i prolaznost naših privrženosti' govori o svim oblicima privrženosti, od prvih dječjih prijateljstava i prvih ljubavi do brakova, drugih brakova i raznih tipova veza u koje ulazimo u životu. A tu, kao što znamo, vlada popriličan nered. Ljubav i intima delikatni su i moćni, mogu nam spasiti ili uništiti život, a često ne znamo ni razlikovati osnovne osjećaje ljubavi, privrženosti i naklonosti. Krećemo se minskim poljem bez karte, s osobom kraj sebe. Krizmanić nas knjigom ponajprije upozorava da postoje precizna pravila za uspješne veze i da zaboravimo na onu omiljenu da je 'u ljubavi i ratu sve dopušteno'.

Potpisivanje knjiga i susret autorice s čitateljima


Mirjana Krizmanić će u ovu subotu, 17. prosinca, u Profil Megastore-u Bogovićevoj 7 od 12 do 14 sati,
potpisivati svoje knjige povodom prodanog 100.000-og primjerka knjige. Svi koji na taj dan kupe bilo koju knjigu Mirjane Krizmanić dobivaju dar uz kupnju. Dođite na druženje s autoricom!

Tportal.hr i Profil vam poklanjaju po jedan primjerak knjige sljedeća tri dana.

Dobitnik prvog dana je Vlatka Račić

Dobitnik drugog dana je Nikša Kmetović

Dobitnik trećeg dana je Slavica Hren.

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.