NAGRADNJAČE

Poklanjamo hit knjigu 'Krug sestara'

13.03.2015 u 09:54

Bionic
Reading

Volite li misterije, onda je proučavanje života spisatelja Rogera R. Talbota prava poslastica za vas, jer je i sam tajnovit kao da je ispao iz nekog svog romana. Rođen u Irskoj 1953, navodno već četrdeset godina živi u Italiji i piše na talijanskom, no nitko ga nikada nije vidio. Čak je bilo govorkanja da je riječ o pseudonimu slavnoga Umberta Eca

Zna se da strastveno proučava povijest, književnost i teologiju, a sve te tri strasti vidljive su i u njegovim romanima. Pisani su na talijanskom jeziku, a vrlo su popularni u Njemačkoj. Možda autorov drugi roman 'Krug sestara' skriva neke tajne poruke koje mogu unijeti više svjetla u njegovu biografiju.

Drugi svjetski rat bjesni svijetom. Sestrinstvo se štiti time što svoju najveću tajnu skriva u oslikanoj scenografskoj slici. Ona postaje legendom za druge sestre, kao sveti Gral za vitezove Okruglog stola. Scenografija u sebi skriva tajnu drevne Knjige listova koja potječe iz keltskih vremena. I ne smije pasti u pogrešne ruke.

Jekatarinburg, Rusija: slavna glumica, supruga oligarha Gavrila Deržavina, pogiba u tragičnoj nesreći na snimanju filma. Njezina kći Nadja uvjerena je da je riječ o ubojstvu premda joj je jedini trag stara scenografska slika koja se ponovno pojavila nakon desetljeća zaborava. Zašto je ta bezvrijedna kazališna uspomena bila toliko važna njezinoj majci u posljednjim danima života? I kakve veze s time ima Lena Leskov, prelijepa Gavrilova ljubavnica? Nadja se upušta u opasnu istragu u pratnji Kirila, bivšeg vojnika i Deržavinova tjelesnog čuvara.

U međuvremenu mlada glumica u Londonu dobiva ponudu koju ne može odbiti: da postane članicom okultnog sestrinstva koje krije drevnu tajnu, formulu uz pomoć koje već stoljećima vlada svijetom iz sjene. Formulu koja ne smije pasti u ruke pogrešnom čovjeku... ili pogrešnoj ženi.

Od Moskve do Kazahstana, od Afganistana do Irske, potraga za tajnom Kruga sestara prepuna je iznenađenja i preokreta, vodeći vas u pustolovinu kakvu još niste doživjeli!

Lumen vam poklanja tri primjerka knjige 'Krug sestara' Rogera R. Talbota, a dobitnici su:

MARINA PETANJEK, SESVETSKI KRALJEVEC
NIKOLA VITAS, SLAVONSKI BROD
MAJA KOLAREC, SIBINJ