KORISTAN SAVJET

Pojavile su vam se mrlje od znoja na omiljenoj bijeloj majici? Evo kako ih se možete riješiti

28.05.2021 u 22:43

Bionic
Reading

S toplijim danima neizbježna je pojava neugodnih žutih mrlja od znoja na bijelim majicama što može izazvati popriličnu glavobolju

Ako i vi imate problem sa žutim mrljama na omiljenoj bijeloj majici na području ispod pazuha, moguće je to spriječiti promjenom dezodoransa koji koristite, no postoji još nekoliko korisnih savjeta koje možete isprobati.

Prije svega provjerite sastojke na dezodoransu koji koristite jer je nepoželjni sastojak aluminij krivac i za žute mrlje. Nalazi se u mnogim dezodoransima, a žutilo se stvara kemijskom reakcijom sa znojem i tkaninom što na kraju dovodi do promjene boje na mjestu znojenja.

Dakle, prvi je način da ustanovite ima li zaštita od znoja aluminij pa probate s nekim prirodnijim sredstvom. Osim toga, baš kao i antiperspiranti, aluminij je na popisu nepoželjnih sastojaka za čovjekovo zdravlje pa usput radite nešto korisno za sebe.

Naravno, za uklanjanje mrlja u trgovinama postoje proizvodi s takvom namjenom, no rješenje se nudi i u svima dostupnim sredstvima koje imamo u kućanstvu poput sode bikarbone ili bijelog octa.

Sodu bikarbonu pomiješajte je s vodom, napravite pastu, utrljajte i pustite da djeluje do sat vremena pa operite kao i inače.

Bijeli ocat je odličan saveznik koji će vam pomoći ukloniti mrlje. Ostavite mrlju natopljenu oko 15 minuta, isperite u mlakoj vodi pa ubacite u perilicu rublja na završno pranje. Možete napraviti i kombinaciju ova dva sastojka. Nakon što ste namočili mrlju octom stavite smjesu od malo vode i sode bikarbone stavite na tkaninu. Nakon što se zapjeni, iščetkajte pa isperite. Za najtvrdokornije mrlje koristite izbjeljivač, ali neka majica odstoji nekoliko sati ili čak preko noći. Na uputama pakiranja pročitajte omjer vode i izbjeljivača kako se tkanina ne bi oštetila.

Bez obzira na to operete li majicu na kraju na ruke ili u perilici, nije preporučljivo sušiti ih direktno na suncu jer ono utječe na bjelinu, a žute mrlje mogu se još jače vidjeti.