BY ISABEL MARANT

Pogledajte što u H&M stiže za muškarce

04.11.2013 u 15:13

  • +11

HM za muškarce

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jakov Baričić

Bionic
Reading

Nakon niza suradnji sa svjetski poznatim dizajnerima švedski 'highstreet brand' H&M ove jeseni donosi sasvim posebnu suradnju i kolekciju s potpisom Isabel Marant

Za mušku kolekciju H&M-a dizajnerica je pripremila crno-bijele kombinacije, printove i pletivo prepuno prepoznatljivih detalja. Ti komadi odjeće se lako kombiniraju i besprijekorno funkcioniraju u svakodnevnom stylingu modernog i modno osviještenog muškarca.

Ideja editorijala je bila svojevrstan odmak od uobičajenog look booka koji H&M priprema za svoje kolekcije. Modeli su predstavljeni u urbanom i pomalo industrijskom svjetlu, a za prve muškarce koji su kolekciju Isabel Marant prošetali Zagrebom odabrani su Tomislav Fuzul i mladi talentirani glazbenik Tom Palinić.

Editorijal Isabel Marant pour H&M je bio velik zalogaj za nas. Zalogaj za koji vjerujem da smo ga i više nego opravdali. Uz renomirane portale, kao što su FASHION.HR i Buro247.hr, zbilja nam je bila čast da kao M Corner dobijemo mogućnost odraditi jedini muški editorijal. Kao što vidite, za razliku od kolega s Buroa ili FHR-a, priču smo potpuno zaokrenuli i odjeći dali sasvim nov vizualni identitet. Kao i uvijek do sada, i ovog puta potrudio sam se okupiti tim kojem vjerujem i za koji znam da će to odraditi baš kako treba.

U njemu su bili Dominika Mandić, jedna od najboljih hrvatskih stilistica koja osim stylinga potpisuje umjetničko vodstvo projekta; Jakov Baričić, izvrstan mladi fotograf s ogromnim iskustvom i izvan Hrvatske, mladi model Tomislav Fuzul iz agencije Amera Kadića AK Model management koji je zasjao na posljednjem Fashion.hr-u i reviji Borisa Banovića; Anita Radulj iz HMH Studija za njegu kose koja je bila zadužena za frizure te mladi i perspektivni glazbenik Tom Palinić iz benda BADEN-BADEN. Ne bih zaboravio i naše dive sa snimanja, dalmatinerku Tonku i labradoricu Ruby koje su sve to istrpjele i više nego dobro. Za kraj, zbilja sam ponosan na to što je naš tim realizirao prvi hrvatski muški editorijal za H&M!', rekao je Nikola Grbin.

'Bilo je zadovoljstvo raditi s ovakvim timom ljudi i na ovom projektu. Želio sam prikazati fotografije u malo drukčijem stilu, više industrijskom zbog odjeće, a nadam se da će se to ljudima i dopasti!', izjavio je nakon snimanja Jakov Baričić.

Ekskluzivna muška kolekcija Isabel Marant pour H&M bit će dostupna u prodavaonicama od 14. studenog.