PRIČA O MIROGOJU

Pogledajte prvu epizodu serijala 'Discover Croatia – Exploring Route'

05.12.2013 u 14:38

Bionic
Reading

Nakon prošlotjedne premijere dijela serijala 'Discover Croatia – Exploring Route', čiju produkciju u cijelosti potpisuju Dhar media i TouristarTV, objavljena je prva epizoda o Zagrebu koja sadrži priču o Mirogoju, gdje je snimanje i započelo

'Gdje god putujemo, Mike i ja posjećujemo groblja. Za mene su ona način na koji možete upoznati povijest zemlje vrativši se stotine godina unatrag, kao i način da upoznate različitu arhitekturu spomenika, a neki su zaista predivni', izjavila je Florence Lince, Amerikanka, na snimanju prve epizode 'Priča o Mirogoju'.

Trajanje prve epizode je otprilike pet minuta radi lakoće gledanja, kompatibilnosti s internetom te dijeljenjem na društvenim mrežama. Epizodu možete pronaći na touristar.tv, a već od idućeg tjedna moći ćete vidjeti i prvu epizodu regije Zagrebačka županija.

'Iako je Zagreb poslovno i kulturno središte čiju priču je zaista teško ispričati u nekoliko minuta, mi smo našim šarenim kolažem uspjeli predstaviti Zagreb koji je bio početna točka naše rute. Mirogoj, Gornji grad, Dolac, Tesla i Jarun – gotovo sat vremena materijala koje smo prilagodili internetu i društvenim mrežama te pozivamo sve naše građane da podijele taj sadržaj kako bi pomogli u pozitivnoj promociji Hrvatske', istaknula je Lea Brezar, direktorica agencije i producentica projekta.

Cilj ovog projekta je naravno brendiranje Hrvatske, no na malo drugačiji način: stvaranjem ambasadora i zanimljivih video sadržaja koji će biti dijeljeni putem društvenih mreža na kojima i Touristar ima svoje profile (Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Youtube).

Kao što je poznato, voditeljica ovog serijala bila je poznata američka novinarka i producentica Ashley Colburn. Osim Ashley Colburn, ljubav prema Hrvatskoj pokazali su i bračni par Mike i Florence Lince koji trenutno borave u Šibeniku, gdje će ostati još dva mjeseca.

Discover Croatia i iduće godine ide dalje s novom sezonom, no s drugačijom temom - Legends of Croatia.

Projekt 'Discover Croatia – Exploring Route' sniman je u rujnu 2013. godine u Hrvatskoj, gdje je pet stranih novinara/turista (Ana Carrasco Vilapun – Španjolska, Violeta Teetor – Finska, Mike i Florence Lince – SAD te Marcio Caparica – Brazil) imalo prilike upoznati Hrvatsku kroz njene najvažnije atribute: prirodu, baštinu, gastronomiju i gostoljubivost domaćina, a podržale su ga turističke zajednice diljem zemlje te ostali sponzori projekta. Kompletnu produkciju i postprodukciju potpisuju Dhar media i TouristarTV.