TRI OTOČIĆA I VILE

Pogledajte kako izgleda imanje od 195 milijuna eura

26.02.2011 u 09:42

Bionic
Reading

Otočje Li Galli uz talijansku obalu čine tri mala otoka - Gallo Lungo, Rotonda i Castelletto, a trenutačno su na prodaju i to za vrtoglavih 195 milijuna eura

Tri otočića nedaleko Positana oduvijek su bila putokaz pomorcima, a od 1131. otoci su poznati pod imenom Guallo. Il Gallo Lungo najveći je od tri otoka i jedini je nastanjen i to još od rimskog doba. Godine 1924. američki koreograf Leonide Massine na starim je ruševinama sagradio veličanstvenu vilu, koju je kasnije doradio slavni arhitekt Le Corbusier. Jedan do posljednjih vlasnika otočića bio je slavni ruski baletan Rudolf Nurejev koji je kupio otok i zadržao ga u vlasništvu sve do svoje smrti 1994, nakon čega su Il Galli došli u vlasništvo bogate talijanske obitelji iz Sorrenta.

Cijelo imanje u privatnom je vlasništvu više od 95 godina, a neki od najslavnijih gostiju bili su Greta Garbo, Roberto Rossellini, Ingrid Bergman, Anna Magnani, Sofia Loren, Jacqueline Kennedy, Onassis, Franco Zeffirelli...

Imanje uključuje tri vile i jedan toranj, što čini ukupno 2500 četvornih metara stambenog prostora, a osim toga ima 1590 četvornih metara terasa koje gledaju prema Positanu i Capriju, postrojenje za desalinizaciju i veliki agregat za električnu energiju, tri centralne kuhinje, spremište za čamce i povrtnjak star sto godina u kojem raste većina potrebnih namirnica, a o imanju brine osam zaposlenika.

U dvije vile i tornju ima ukupno 12 spavaćih soba, četiri salona za primanje, tri bazena s morskom vodom, helidrom (za 12 minuta se stiže do Napulja), a cijelo je imanje renovirano krajem 2007.

Otoci se prodaju za 195 milijuna dolara zajedno s vilom slavnog redatelja Franca Zeffirellija, Tre Ville estate, koja se nalazi na obali Positana. Vilu je od Zeffirellija kupio lokalni biznismen koji je potrošio 30 milijuna eura na uređenje imanja i renoviranje sto godina stare vile. Ugradio je dva lifta koja se niz strmu stijenu spuštaju direktno na plažu, a vila ima 19 spavaćih soba s kupaonicama i u njoj radi 17 zaposlenika.