ATRAKCIJA FESTIVALA

Podravka na Slatkim guštima pripremila 650 kg užitka

11.04.2015 u 15:07

Bionic
Reading

Čak 650 kilograma slatkog užitka pružila je Podravka posjetiteljima 4. Festivala slastica – Slatki gušti koji se održava u parku Zrinjevac u Zagrebu. Ogromna torta koju je pripremalo dvadesetak majstora kulinarstva i slastičara jedna je od najvećih spravljenih u Hrvatskoj i predstavlja posebnu atrakciju festivala koji nudi dobre okuse i vrhunsku zabavu, priopćili su u subotu iz Podravke

Više od pola tone teška slastica nestala je nevjerojatnom brzinom jer je ovaj iznimno sladak događaj popratio velik broj posjetitelja, priopćila je Podravka.

U izradi torte, navodi se, sudjelovali su Podravkini promotori kulinarstva i članovi Hrvatskog kuharskog saveza. Utrošeno je 120 kg smjese za muffinse Dolcela, 20 kg nadjeva od višanja, 20 kg Lino lade, 10 kg kompota od višanja, 50 l tekućeg biljnog šlaga Dolcela, 60 kg Dolcela kreme od vanilije, 20 kg Dolcela šlaga, 500 jaja, 20 l mlijeka, 50 l ulja te 80 kg voća i 40 ruža za dekoraciju.

Podravka i The Frajle, koje su priredile glazbeno iznenađenje na slatkoj šetnici, ovoj slatkoj priči dodale su još jednu posebnu, humanitarnu notu. Naime simbolični prilozi koje su dali sladokusci uživajući u slasnoj torti namijenjeni su za kupnju opreme za Ugostiteljsku školu u Zagrebu, najstariju i najveću srednju školu s ugostiteljskim i turističkim programom u RH. Učenici ove 100 godina stare škole s veseljem su sudjelovali u podjeli više od 3200 kriški slatke delicije, priopćila je Podravka.

Osim megatorte, Podravka na Festivalu slastica – Slatki gušti daruje druge zanimljive sadržaje. U subotu u 10 sati mališani su bili pozvani na Dječju kulinarsku radionicu by Podravka i Maja Čičko u okviru programa Dječji gušti. U nedjelju Dolcela se uklapa u Food styling by Teodora Sijerto, a u ponedjeljak Podravka poziva na natjecanje Palačinkomanija by Podravka, Dolcela i Lino.