RECEPTI ČITATELJA

Počastite se hladnom juhom od krastavaca

28.05.2013 u 10:10

Bionic
Reading

Topliji dani već su stigli, no prave vrućine tek nas očekuju. Zasigurno ćete se željeti osvježiti nekom ukusnom i laganom hranom. Što kažete na hladnu juhu od krastavaca?

Sastojci

500 g krastavca
500 ml tekućeg jogurta
200 ml kiselog vrhnja
200 ml vode
2 češnja češnjaka
1 mladi luk
kopar, sol, vegeta papar, sviježi bosiljak, sviježi vlasac



Priprema

Krastavce dobro oprati, ako su domaći ne mora se oguliti kora, ako je pak kupovni, onda oguliti svakako. Krastavce treba izrezati na kockice, luk - zeleni i bijeli dio - treba sitno narezati, a češnjak usitnuti. Potom se dodaje jogurt i vrhnje, kao i voda. Sve zajedno usitniti štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu smjesu. Potom se dodaju začini, a na kraju sve treba promiješati i ostaviti da odstoji u hladnjaku 2-3 sata. Pri serviranju možete dodati svježeg bosiljka i vlasca.

Recept nam je posala čitateljica Mirjana Plećaš iz Orahovice.

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala