Velike vrućine najlakše je 'ugasiti' odgovarajućom hranom, zbog čega nutricionisti preporučuju laganu hranu bogatu vodom kao što su povrtne juhe koje su okrepljujuće, visoko nutritivne i lako probavljive, no umjesto tople juhe, mnogi radije pribjegavaju hladnijim opcijama
Ako do sada još niste isprobali hladnu juhu, onda je sada pravo vrijeme da to učinite. Visoke temperature nagnale su nas da potražimo spas u ukusnim i brzim receptima za hladne juhe koje okrepljuju i duh i tijelo. Nama se kao idealan izbor pokazala juha od krastavaca, koju jednostavno morate isprobati.
Sastojci (4 osobe):
- 800 g krastavaca
- 400 ml jogurta
- 500 ml vode
- povrtna kocka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice narezanog mladog luka (može i vlasac)
- žličica nasjeckanih listova korijandera ili peršina
Priprema:
1. U kipuću vodu stavite povrtnu kocku, pa kuhajte pet minuta.
2. U električnu sjeckalicu stavite narezane krastavce, jogurt, pola količine juhe od kocke i zgnječeni češnjak. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu gustu tekućinu.
3. Umiješajte ostatak juhe. Pospite narezanim lukom i korijanderom i ohladite.
Posluživanje:
Juhu možete poslužiti na sobnoj temperaturi ili dobro rashlađenu.