NASLOVNICA VOGUEA

Plus size ljepotica nova je žrtva Photoshopa

09.02.2017 u 10:37

Bionic
Reading

Objava naslovnice novog broja magazina Vogue uspjela je stvoriti kontroverze zahvaljujući izgledu plus size ljepotice Ashley Graham

Novo izdanje američkog magazina Vogue posvećeno je različitim tipovima ljepotica, a u snimanju naslovnice, pripadajućeg modnog editorijala i velikom intervjuu sudjelovalo je sedam top modela današnjice, uključujući plus size ljepoticu Ashley Graham.

Fotografija zagrljenih djevojaka postrojenih na plaži u Malibuu za potrebe nastanka nove naslovnice magazina izazvala je reakciju javnosti koja smatra da je slavna ljepotica raskošnih oblina postala očita žrtva Photoshopa.

Kao glavni problem javnost ističe neprirodno dugu ruku modela Gigi Hadid koja prekriva torzo Ashley i činjenicu da je ona, za razliku od svjetskih top modela, pozirala u potpuno crnoj kombinaciji kako bi se vizualno postigao tanji izgled njezine bujne linije.

'Nemam ništa protiv ove naslovnice, no na njoj bih voljela vidjeti više plus size ljepotica i tamnijih modela', samo je jedan od komentara upućen magazinu Vogue na Instagramu.

Na osude javnosti američko uredništvo magazina Vogue još nije službeno reagiralo, međutim Ashley Graham odlučila je stati u obranu njihovog poteza rekavši kako je sama odlučila tako pozirati. 'Nitko mi nije sugerirao što bih trebala raditi', priznaje Ashley na Instagramu.

Iako je ušla u povijest kao prvi plus size model koji krasi naslovnicu američkog izdanja magazina Vogue, ovakvim reakcijama javnosti nikako se nije nadala.