Savjeti zlata vrijedni

Donosimo provjereni recept za potpuno i trajno rješavanje vlage u vašem domu

28.05.2024 u 07:37

Bionic
Reading

Povišena razina vlage potiče razvoj plijesni, gljivica i grinja, koje intenziviraju neugodne simptome alergija te otežavaju disanje

Borbi s vlagom i plijesni nema kraja niti u toplije doba godine, a s njome se najviše muče osobe sklone problemima s dišnim sustavom i alergijama. Naime, upravo povišena razina vlage u domu jedan je od najčešćih uzroka aktiviranja alergija i pratećih neugodnih simptoma.

To se posebno odnosi na respiratorne alergije koje se manifestiraju kroz otežano (plitko) disanje, kašalj, kihanje te poteškoće s crvenilom i svrabom očiju, nosa i grla. U kombinaciji s povećanom vlagom i plijesni u prostoru, ovi simptomi nerijetko iz dana u dan postaju sve gori, čime ozbiljno narušavaju zdravlje i kvalitetu života pojedinca.

'Ubitačna' kombinacija vlage i alergija

Uslijed visoke vlažnosti zraka u prostoru dolazi do bujanja plijesni i gljivica koje kod mnogih izazivaju i intenziviraju alergijske reakcije. Također, ovo su idealni uvjeti za razvoj grinja, koje ne samo da pojačava kašalj, kihanje i svrbež, već i potencijalno uzrokuje pojavu alergija kod zdravih osoba.

No, izboriti se s povećanom vlažnosti zraka u prostoru nije nimalo lak zadatak - posebno tijekom ljetnih mjeseci kada ovakvi uvjeti zahtijevaju konstantno provjetravanje prostora, a samim time i žrtvovanje ugodno rashlađenog zraka u domu.

Ipak, uklanjanje visoke vlage u domu apsolutno je nužno jer ono dolazi s opasnim posljedicama po zdravlje, koje premašuju alergije.

Naime, narušena kvaliteta zraka jedan je od krivaca za često nesnosne glavobolje te općeniti osjećaj malaksalosti i smanjene koncentracije, ali i tromosti, mučnine pa čak i nesvjestice. Tome nimalo ne doprinosi činjenica da smanjuje kvalitetu sna i otežava kvalitetan odmor, koji je ključan za zdravlje.

Kako se riješiti vlage u domu?

Kako bi se riješili povišene vlažnosti i pratećeg neugodnog mirisa te pojave plijesni, mnogi pristupaju jednostavnim rješenjima koja u trenu eliminiraju ovaj problem.

Primjerice, pomoći će ako krenete od toga da svakog jutra povučete prekrivače kreveta kako bi vlaga mogla izaći, umjesto da je ostavite 'zarobljenu' namještanjem kreveta. Potom otvorite prozore i provjetrite prostoriju.

Uz to, tijekom dana držite dignute rolete i odmaknute zavjese kako bi se prostorije prirodno zagrijavale. Kada je riječ o kupaoni, pomoći će i brisanje kupaonskog ventilatora vlažnom krpom te čišćenje filtera kako bi radio maksimalno učinkovito.

Kada je riječ o kuhinji, jednoj od prostorija s najvišom razinom vlage, izbjegavajte pripremu jelu bez poklopaca, uvijek uključite napu na najsnažniju razinu te obavezno kuhinju provjetravajte kako bi sva para mogla izlaziti van.

Također, ako nemate drugog izbora nego odjeću sušiti u zatvorenom prostoru, ne stavljajte je na radijator, već je rasprostrite na sušila postavljena blizu otvorenog prozora ili u prostoriji s ventilatorom.

Samo je jedno dugoročno rješenje

Iako su ova rješenja momentalna, svi koji su ih iskušali dobro znaju da nisu - dugoročna. Kako biste si olakšali život i jednom zauvijek stali na kraj borbi s vlagom, kao najbolja opcija pokazuje se ugradnja i-Vent decentraliziranog ventilacijskog sustava. S garancijom njemačke kvalitete, rješava vas svake brige o povratku zagušljive i po zdravlje opasne vlage u vašem domu, sustavom koji automatski odvodi potrošeni, vlažni zrak, donoseći u dom svježi, filtrirani zrak - čime vaš interijer u trenu odiše čistoćom i ugodnim ambijentom.

Ključne prednosti i-Vent ventilacijskih sustava

  • Iznimno efikasan u borbi protiv vlage i plijesni
  • Jednostavna instalacija – novogradnja i starogradnja
  • Uređaji za povrat topline učinkovitiji od 90%
  • Izuzetno niski operativni troškovi
  • Antialergijski filteri - sprječavaju ulazak prašine, peludi i ostalih štetnih čestica izvana
  • Stalni dotok svježeg zraka bez značajnih gubitaka topline
  • Moderan dizajn i laka upotreba

Osobe koje pate od alergija najviše će uživati u ugradnji i-Vent decentraliziranog ventilacijskog sustava jer on osigurava toliko potreban 24-satni protok zraka u prostoru, uz koji ćete uvijek boraviti u prozračnom domu, i to bez žrtvovanja rashlađenog zraka.

i-Ventovi decentralizirani ventilacijski sustavi uz to sprječavaju novi nastanak plijesni i pojavu grinja te drže zrak čistim i ugodnim za boravljenje, a tu je i lako perivi antialergijski filtar koji priječi ulazak štetnih čestica u protok zrak i značajno podiže kvalitetu boravka u prostoru osobama s alergijama.

Uz izuzetno niske operativne troškove, i-Ventovi decentralizirani ventilacijski sustavi oduševljavaju i jednostavnom upotrebom te modernim dizajnom koji podiže svaki interijer, a k tome se i ugrađuju brzim postupkom u bilo koje doba godine. Dapače, možete ga postaviti u bilo kojoj fazi renovacije, bez da morate brinuti o novom podizanju prašine ili mrljama na novouređenom prostoru!

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s i-Ventom.