CATHERINE ZETA-JONES:

'Pivom perem kosu, jagodama čistim zube'

28.01.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Prelijepa glumica Catherine Zeta-Jones zaštitno je lice kozmetičkog diva Elizabeth Arden, no to je ipak ne priječi da radije koristi svoje beauty recepte iz kućne radinosti

Tajne njezine ljepote ne kriju se samo u skupoj kozmetici, već i u jednostavnim tretmanima iz njene kuhinje. Catherine se ne srami priznati da je njezin pouzdani saveznik protiv bora jednostavan i jeftin piling od meda i soli, da za zdravlje svoje kose može zahvaliti pivu kojim pere kosu, a savršen bijeli osmjeh duguje jagodama kojima čisti zube

Lijepa Catherine priznaje da ne izgleda uvijek sjajno

'Za hidrataciju i uklanjanje mrtvih stanica redovito koristim mješavinu meda i soli', otkriva Catherine. 'Nakon što time dobro istrljate cijelo tijelo, koža bude prekrasna. Osim toga, poslije obroka volim pojesti jabuku jer dobro čisti i polira zube. U nedostatku jabuka, dobro dođu i jagode. Sok ili kaša od jagoda sadrži kiseline koje isušuju i uklanjaju površinske mrlje na koži. I ananas djeluje na sličan način', kaže Catherine.

Iako njezin pomalo neočekivani kućni beauty režim ima puno prednosti, Catherine ne skriva da ima i mana. 'Kosu perem mješavinom meda i piva. 'Jest da nakon toga danima smrdim ko bačva piva, ali pivo je zaista dobro za kosu', priznaje.

Bez obzira na sav trud i beauty režim koji redovito provodi, čak i Catherine ima loših dana kada nije zadovoljna svojim izgledom.

'Ljudi od mene očekuju da uvijek izgledam onako kako izgledam na ekranu gdje se za moj besprijekoran izgled brine direktor fotografije i odlična rasvjeta. Žao mi je što ću razočarati neke, ali ja tako ne izgledam svaki dan, nijedna glumica tako ne izgleda', otvoreno je kazala.

Lijepa 39-godišnja glumica i majka dvoje djece postala je lice kozmetičke kuće Elizabeth Arden 2002. godine potpisavši pet milijuna funti težak ugovor. Tri godine kasnije, 2005. proglašena je zvijezdom s najljepšom kosom.

Recepti iz vlastite kuhinje:

Limun pomaže protiv peruti. Masiranje limunovog soka na tjeme može smanjiti problem suhog vlasišta. Jogurt i maslinovo ulje također su dobri u borbi protiv peruti.

Svježe čili papričice jeftina su zamjena za botoks, ako želite naglasiti svoje usne i učiniti ih napućenima. Trljanjem sjemenki po njima, usne će postati nabubrenije.

Zubna pasta može učinkovito isušiti prištiće i skratiti im vijek trajanja.

Vrećice čaja su prava blagodat za umorne oči. Natečene ili umorne oči možete umiriti uz pomoć vrećica za čaj koje ste potopili u toplu vodu i zatim ih ocijeđene stavili na kapke da djeluju 20 minuta. Ovaj tretman učinkovit je i kad su u pitanju opekline od sunca.

Ocat pomaže pri uklanjanju modrica. Mješavina male količine octa i tople vode vrlo je učinkovita za tretiranje podljeva na koži.