BEBA NA PRVOM MJESTU

Pippa Middleton otkrila koja joj vježba pomaže očuvati zdravlje u trudnoći

03.08.2018 u 11:52

Bionic
Reading

Da obožava vježbati, Pippa Middleton ne krije. U svojoj kolumni za portal Waitrose Weekend mlađa sestra vojvotkinje od Cambridgea redovito čitateljima savjetuje kako očuvati zdravlje i postići zavidnu formu, a sada je otkrila u koji se sport posebno zaljubila otkad je saznala da čeka dijete

Mlađa sestra Kate Middleton, Pippa Middleton, pod budnim je okom medija i sada, kada je ušla u treće tromjesečje trudnoće. Iako se trudnicama u toj fazi preporučuje smanjena fizička aktivnost, ova strastvena zaljubljenica u fitnes i zdrav režim prehrane od samog početka trudnoće svakodnevno trenira uz stručan tim, a kada je saznala da očekuje prinovu, prilagodila je prehranu kako bi bila u što boljoj formi te kako bi nakon poroda što lakše povratila vitku liniju.

Lijepa trudnica svakodnevno odlazi i u duge šetnje sa svojim psima, a ako je suditi prema njezinim zategnutim mišićima koje je nedavno pokazala za vrijeme šetnje gradom, nema se razloga brinuti oko svoje figure koja će se vrlo brzo nakon trudnoće vratiti u početno stanje.

No odlazak u teretanu i strogi plan prehrane nisu joj jedine fitnes tajne. U svojoj posljednjoj kolumni, koja je izašla u mjesečniku poznatog britanskog lanca supermarketa, Waitrose Kitchen, Pippa je otkrila kako joj plivanje uvelike pomaže da ostane u formi, što je sada, kako se termin poroda bliži, sve teže.

  • +6
Pippa Middleton u sportskom centru Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Iz osobnog iskustva mogu pouzdano reći kako je plivanje za mene bilo najugodnija i najzahvalnija vrsta rekreacije otkako sam saznala da sam trudna', napisala je Pippa. 'Utješno je znati da je ovaj oblik tjelovježbe siguran za trudnoću i da se ne morate previše privikavati, kao što je to slučaj kod ostalih sportova. Pozitivno je to što plivati možete svaki dan - dok god se ne preforsirate - sve do zadnjeg dana trudnoće', dodala je mlađa sestra vojvotkinje od Cambridgea.

34-godišnja Pippa, koja se u ožujku prošle godine udala za uspješnog biznismena Jamesa Matthewsa, istaknula je kako plivanje omogućava vježbanje s niskim intenzitetom i 'pruža predivan osjećaj bestežinskog stanja', dok mišići u tijelu i dalje rade kao i tijekom treninga na suhom.

  • +28
Pippa Middleton i James Matthews Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Kao i kod drugih oblika vježbanja, plivanje podiže razinu kisika i jače srce, omogućavajući bebi da dobije više nutrijenata i bolje se razvije', otkrila je Pippa. 'Također, plivanje je jedan od najopuštenijih načina vježbanja, pogotovo onda kada ste u poziciji da se teže krećete, te pospješuje pravilno držanje ramena - u trudnoći se ženama često pogorša držanje paralelno s rastom trbuha, a pomaže i da zdjelica ostane u pravilnom položaju', napisala je Pippa Middleton.