TAJNE LJEPOTE

Pet pravila ljetne njege kože koja nikad ne smijete prekršiti

06.08.2020 u 06:28

Bionic
Reading

Tijekom ljetnih mjeseci koža zahtijeva posve drukčiju beauty rutinu budući da je izložena nepovoljnim utjecajima sunca, vjetra i morske soli

Ako ste i vi među onima koji se nakon ljetovanja suočavaju s vrlo neugodnim problemima poput dehidrirane i suhe kože bez sjaja ili pojavom akni, evo o čemu trebate voditi računa kako biste jesen dočekali blistavog i njegovanog tena.

Treba podsjetiti kako naša koža tijekom ljetnih mjeseci zahtijeva posve drukčiju njegu nego tijekom ostatka godine, a evo pet najčešćih pogrešaka koji mnogi rade.

Ne nanosite hidratantnu kremu na cijelo tijelo

Naša je koža ljeti sklonija isušivanju stoga nemojte škrtariti na proizvodima za hidrataciju. Kad nanosite kremu ili losion, nemojte zaboraviti niti na dijelove tijela koje često zanemarujemo poput stopala, pazuha ili linije bikinija.

Pogrešno nanosite kremu s UV zaštitom

Ako mislite da ukoliko niste na plaži ne morate nanositi kremu s UV zaštitom, varate se. Naime, UV zrake mogu prodrijeti kroz prozorska stakla ili pak dok se vozite u automobilu ili autobusu. I koža ispod odjeće izložena je suncu. Gušće tkana odjeća tamnijih boja štiti nas bolje nego lakši i svjetliji materijali. Dakle, dobar je savjet nanijeti kremu na cijelo tijelo ili nositi odjeću sa zaštitom od sunca. Mnogi često ne nanose dovoljne količine kreme s UV faktorom, što su pokazale i brojne studije. Dakle, na lice nanesite količinu kreme koja stane u čajnu žličicu, a za tijelo koliko stane u malu čašu za liker. Kremu nanosite svaka dva sata, a bitno je ponoviti i da je najbolje izlagati se suncu samo rano ujutro i kasno popodne.

Zaboravljate na piling

Piling je odličan saveznik za postizanje njegovane kože jer se tako uklanjaju odumrle stanice kože i različite nečistoće. Uz pomoć pilinga potaknut ćete normalno disanje stanica kože i pročistiti pore. Proces eksfolijacije je potreban koži cijelog tijela, a ne samo lica. Nježni piling je dovoljno obaviti jedanput tjedno, a sobe s osjetljivom kožom trebaju birati blage pilinge koji su nježni za kožu.

Ne pijete dovoljno vode

Visoke temperature i boravak na otvorenom potiču unutarnju dehidraciju koja može uzrokovati glavobolju i vrtoglavicu stoga je vrlo bitno unositi dovoljno vode. Stručnjaci preporučuju osam čaša vode dnevno kako bi se održala ravnoteža u organizmu i potaknula detoksikacija. Ukoliko volite piti kavu, nemojte zaboraviti udvostručici unos vode.

Koristite istu kremu tijekom cijele godine

Ako tijekom ostatka godine koristite teže i masnije hranjive kreme, ljeti ih zamijenite onima s lakšim teksturama. Bitno je odabrati lakše proizvode koji neće dodatno mastiti kožu.