SAVJETI VIZAŽISTA

Pet make-up grešaka koje lako možete izbjeći

22.06.2016 u 08:35

Bionic
Reading

Za češćih boravaka na otvorenom i dnevnih izleta tijekom ljetnih mjeseci greške pri nanošenju make-upa posebno u vidljive. Slavni vizažisti otkrili su koje su česte greške pri nanošenju ruža, sjenila i konturiranja i kako ih najbolje zaobići

Iscrtavanje lica metodom konturiranja

'Glavna zadaća make-upa naglasiti je vaše najbolje osobine lica, no ne i njihovo potpuno mijenjanje', mišljenja je francuska vizažistica Violette koja stoji iza šminke zvijezda poput Laetitije Caste i Lee Seydoux. Praksa skulpturiranja, odnosno konturiranje, na prirodnom svjetlu i bez mekog fokusa filtera na Instagramu djeluje umjetno i preteško. Umjesto toga Violette voli istaknuti ključne karakteristike lica poput jagodica, most nosa laganim, reflektirajućim formulama pudera. Takvi proizvodi učinit će da koža izgleda svježije.

Kriva nijansa pudera

Nanošenje pudera koja je previše roza, siv ili i narančast može vizualno postarati. Stoga ma kakvu god formu pudera odabrali, testirajte ga na vilici i na prirodnom svjetlu kako biste bili sigurni u svoj izbor. Uvijek imajte na umu sjenčanje (stapanje) nanesene podloge.

Pretjerano iscrtavanja obrva olovkom

Prilikom rada s klijenticama poput Karlie Kloss i Christine Ricci, vizažistica Francelle Daly nije se sramila u stvaranju odvažnijeg izgleda, no postoji jedan trend koji mnoge djevojke preferiraju, a ova vizažistica smatra da biste ga trebali izbjegavati, a odnosi se na obrve koje u prostoriju uhodaju prije vas.

Pretjerano iscrtavanje obrva i stvaranje oblika kakav prirodno ima model Cara Delevingne vizažistici se nimalo ne sviđa.

'Glavnu pogrešku kod iscrtavanja obrva vidim u tome što brojne djevojke koriste olovke nijansu dvije tamnije od svoje prirodne boje obrva.' Vizažistica stoga predlaže da boju olovke za obrve prilagodite boji kose birajući nešto svjetlije nijanse. 'Pobrinite se da slijedite prirodan oblik obrva, a zatim ih lagano izdužite koristeći čisti štapić od maskare ili četkicu spojenu s olovkom.'

Slabo pripremljena usta za nanošenje ruža

Za vizažisticu Violette suhe usne nisu samo detalj već ih smatra platnom koje još nije pripremljeno za nanošenje boja. 'Stavljanje ruža na pretjerano suha usta nikako neće izgledati lijepo', objašnjava vizažistica preporučivši posezanje za piling proizvodima kojima ćete usne učiniti svježim, većim i zdravijim prije nanošenja odabranog ruža.

Bazna maskara koja je i dalje vidljiva

Zadaća je bazne maskare izdržljivost maskare s jednom napomenom. 'Pobrinite se da su kutovi trepavica na koje ste nanijeli bazu u potpunosti prikriveni nanosom maskare, ne ostavljajući ih polupremazanim.' Kako biste dodatno naglasili pogled, vizažisti savjetuju da umjesto klasične bijele baze koristite tamnije, a samim time nećete se morati brinuti vidi li se podloga ispod maskare.