NOVI POREMEĆAJ

Patite li i vi od 'vikenditisa'?

14.04.2014 u 14:51

Bionic
Reading

Umjesto za odmor i stvari koje volimo, vikend koristimo za rješavanje zaostalih obaveza, pa smo u ponedjeljak umorniji nego što smo bili u petak

Budući da je vikend iza nas, trebali bismo se osjećati odmorno, obnovljeno i spremno za početak novog radnog tjedna. No vrlo su velike šanse da se tijekom vikenda niste odmorili te da vam je ponedjeljak ujutro došao kao šamar.

Tijekom vikenda vjerojatno ste obavljali neke zaostale poslove, imali ste obiteljske obveze, posjećivali ste neke događaje i zapravo uopće niste stigli odvojiti vrijeme za stvari koje volite. Kako pokazuje najnovije australsko istraživanje, čak jedan od pet ispitanika tijekom vikenda ne pronalazi vrijeme za odmor.

Također, jedan od pet ispitanika ponedjeljkom ujutro zove na posao kako bi javio da je bolestan, pokazuje istraživanje iza kojega stoji tvrtka TFE Hotels. Uočeno je da su najveće prepreke za uživanje u vikendu obiteljske obveze te kućni ljubimci.

Istraživanje pokazuje i da sve više ljudi ima lošu naviku provjeravanja poslovnih e-mailova tijekom vikenda, što znači da se ne mogu isključiti iz poslovnog svijeta ni na dva dana. Stručnjaci kažu kako sve što činimo tijekom vikenda nije dobro za nas jer se ne uspijevamo odmoriti, a odmor je iznimno važan i za naše zdravlje, ali i za poslovnu učinkovitost.