ČEST PROBLEM

Pati li i vaš seksualni život zbog ovog?

12.09.2013 u 22:52

Bionic
Reading

Mnoge žene ne mogu u potpunosti uživati u svojem seksualnom životu jer vjeruju da imaju ružno tijelo

Može li loša slika o vlastitom tijelu dovesti do lošeg seksualnog života? Itekako! Stručnjaci navode da malo što može ubiti seksi raspoloženje kao negativna slika o vlastitom tijelu. Sarah Jenks, life coach iz organizacije Live More Weigh Less, pojašnjava da mnogim ženama briga o izgledu narušava potencijalni seksualni užitak.

'Mnoge žene vjeruju da će se osjećati seksi čim izgube dva ili tri ili deset kilograma. Dakle samo da riješe to i bit će sve u redu. Ali stvari ne funkcioniraju tako. Osjećaj seksipila vezan je više uz stanje uma, a manje uz broj kilograma', pojašnjava Sarah Jenkins

Stručnjakinja za prejedanje Isabel Foxen Duke svim ženama kojima nisko samopouzdanje ometa seksualno zadovoljstvo savjetuje da se preispitaju u kojoj mjeri je taj nedostatak samopouzdanja povezan s viškom kilograma.

Ako se pokaže da je višak kilograma zaista uzrok, navodi stručnjakinja, onda se treba raditi na njezi tijela. Bilo kako bilo, žene koje ne vole svoje tijelo svakako trebaju početi učiti drugačije gledati na njega. Ako to nisu u stanju, preporučuju stručnjakinje, onda je najbolje da potraže stručnu pomoć jer nezadovoljstvo izgledom lako se prelijeva na sva životna područja, a problemi onda rastu.