STATEMENT MODEL

Modni klasik u novom ruhu: Prada ima balerinke kakve dosad niste vidjeli

27.02.2023 u 13:13

  • +37

Prada

Izvor: Profimedia / Autor: / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Nova kolekcija modne kuće Prada očekivano je izazvala veliku pozornost javnosti, a Miuccia Prada i Raf Simons pobrinuli su se da ne manjka zanimljivih komada, poput balerinki statement izgleda, inspiriranih tradicionalnom japanskom vještinom kreiranja modela od papira

Industrija jasno daje do znanja da kada se snažna ideja naseli u umu, čak joj ni Prada ne može pobjeći. Namjerno (ili ne), talijanska kuća je svojstva papira učinila jednim od kamena temeljaca svojih posljednjih kolekcija, a najbolji primjer za to je novi model balerinki, sa vrhom u špic i reljefnim motivima na ristu.

Pradine origami balerinke iz jesenske kolekcije rekreiraju papirnate leptir mašne, suptilan buket bijelih ljiljana i hortenzija uz zamršene spiralne motive. Ravne cipele s udobnom petom kitten Pradina su uspješna formula na krilima koje predstavljaju ove zanimljive modeli balerinki.

Osnovana davne 1913. godine, talijanska Prada poznata je po načinu na koji mijenja ideju ljepote, a ovom prilikom ju proširuje, dokazujući da se može pronaći i na najneočekivanijim mjestima.