BANANA KRUH

Ovu mirisnu slasticu obožavat će svi vaši ukućani od najmlađih do najstarijih

24.05.2022 u 14:04

Bionic
Reading

Banana kruh uvijek je dobra ideja, osobito ako su vam ostale prezrele banane s kojima ne znate što biste i samo se povlače po smočnici

Kao doručak, međuobrok ili zdravi snack između obroka, popularni banana kruh je uvijek odlična ideja, a posebno je ukusan u u varijanti koja uključuje suho voća poput grožđica ili marelica te slatke sirupe poput agavinog umjesto 'tradicionalnog' šećera.

Sastojci:

3 vrlo zrele banana

100 g zobenih pahuljica

100 g integralnog brašna

4 žlice agavinog sirupa

2 žlice kokosovog ulja

2 jaja

2 žlice kvasca u prahu

50 g grožđica

50g suhih marelica

1 prstohvat soli

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a zatim banane ogulite i zgnječite vilicom. U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, integralno brašno, kvasac i sol. Dodajte kokosovo ulje i agavin sirup i dobro promiješajte. Dodajte zgnječenu bananu, grožđice i nasjeckane suhe marelice.

U dugi kalup ulijte malo ulja i ulijte prethodnu smjesu.

Pecite 40 minuta ili dok čačkalicu ne izvučete čistu.

Banana kruh izvadite iz pećnice, pustite da se ohladi i uživajte u njegovom bogatom okusu. I dobar tek!