NEMA GREŠKE

Ostali ste bez ideja za obrok? Ukusne lazanje s povrćem uvijek su odličan ručak ili večera

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 12.05.2022 20:03
  • Objavljeno 12.05.2022 u 20:03
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: BRETT STEVENS / ImageSource / Profimedia

Ako ste ljubitelj talijanske kuhinje, onda vam se sigurno sviđaju i slasne lazanje koje možete pripremiti na bezbrojne načine

Lazanje su uvijek sjajna ideja ako ste izgubili inspiraciju za to što kuhati jer su zasitne, ukusne i nisu teške za pripremu.

Priprema ovih lazanja je posve klasična, ali je posebnost u tome što se rade s veganskim bešamelom, laganim umakom načinjenim od maslinovog ulja i sojinog mlijeka. Jelo je vrlo ukusno, a prikladno je i za osobe s intolerancijom na laktozu.

Sastojci:

  • 12 listova za lazanje
  • 500 g špinata
  • 3 rajčice
  • luk
  • 60 g brašna
  • 60 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • oko 600 ml sojinog mlijeka, nezaslađenog (može i rižino)
  • sol, bijeli papar
  • naribani sir bez laktoze

Priprema:

Listove lazanja kuhajte u kipućoj slanoj vodi onoliko vremena koliko je proizvođač naveo na pakiranju, ocijedite i stavite sa strane. Zatim kuhajte špinat u kipućoj slanoj vodi pet minuta i ocijedite.

Ogulite i nasjeckajte luk, operite, osušite i narežite rajčice na kockice. U tavu stavite malo ulja, popržite luk i rajčicu te začinite solju i paprom. Dodajte špinat i sve zajedno kuhajte.

Kako biste napravili veganski bešamel, ulijte ulje u lonac, dodajte brašno i zatim sojino mlijeko. Bez prestanka miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Posolite i popaprite te kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje nekoliko minuta.

Na lim stavite sloj tijesta za lazanje, prelijte mješavinom špinata i rajčica, pa dodajte malo bešamela.

Ponavljajte postupak dok ne završite s redovima tjestenine. Na kraju pokrijte naribanim sirom i stavite u pećnicu nekoliko minuta. Poslužite dok je toplo. I dobar tek!

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!