UBOJICE STRASTI

Ovu hranu izbjegavajte prije seksa

25.07.2014 u 09:58

Bionic
Reading

Zamislili ste romantičnu večer uz svijeće i odlučili pripremiti zdravo povrće poput brokule te popiti čašu finog vina. Ne, to je potpuno pogrešno jer određena pića i hrana pravi su ubojice strasti

Želite li imati zdrav seksualni nagon i jači libido jer ste se odlučili prepustiti akciji u krevetu, morate znati da neke vrste namirnica ili pića poput alkohola nikako nisu dobrodošli.

Kava

Popijete li previše kave, povisit ćete razinu kortizola, hormona stresa. Stručnjakinja za welness Nicole Kasal objasnila je za Good Housekeeping da zbog kortizola tijelo osjeća stres, što nikako nije dobro za užitak u seksu jer se teže opuštamo.

Slana hrana

Zaboravite na kokice i sličnu hranu prije seksa jer sol zadržava vodu u tijelu pa ćete imati osjećaj napuhanosti. Doktor Robert Kominiarek s Alpha Male Medical Institutea ističe da je protok krvi tijelom izuzetno važan za orgazam, a previše soli usporit će taj proces.

Voće

Iako ljeti zvuči osvježavajuće, voće treba izbjegavati jer se brzo probavlja. A to znači da ćete možda imati grčeve i neugodne plinove. Svaka druga riječ je suvišna, ostalo možete zamisliti i sami.Alkohol

Koliko ste puta vidjeli kako se neki par zabavlja uz alkohol i zatim umjesto vrućih scena na kraju zaspu u krevetu? Alkohol poput vina ili piva povećava razinu melatonina, a on je hormon koji potiče uspavljivanje. Zato bi bilo dobro da ne pijete alkohol ako želite akciju u krevetu.

Povrće

Brokula, cvjetača ili prokulice pripadaju vrsti povrća koje sadrži malo veću količinu metana, što može izazvati plinove u crijevima. Neugodnosti u krevetu možete izbjeći ako dobro prokuhate povrće tog tipa.

Soja

Iako spada u najzdravije namirnice, nije tako dobra za aktivan seksualni život. Testosteroni su važni za zdrav seksualni nagon i žena i muškaraca, a soja ima negativan učinak na njih jer može poremetiti balans u tijelu. Studija objavljena u European Journal of Clinical Nutrition pokazala je da 120 miligrama soje na dan može utjecati na pad testosterona.

A što onda treba jesti?

Kominiarek ističe da treba birati hranu koja ima što više cinka (kamenice, sjemenke bundeve) ili omega-3 masnih kiselina, kao što su ribe ili orašasti plodovi, jer pozitivno utječu na libido.