HALTER OVRATNIK

Ovom zavodljivom detalju strelovito raste popularnost, a krasi brojne modele topića i haljina

17.06.2021 u 10:38

Bionic
Reading

S porastom temperatura, želja za dotjerivanjem tradicionalno je izražena, a navedeno je trenutno najuočljivije po velikoj popularnosti zavodljivih odjevnih komada kojim posljednjih tjedana ne mogu odoljeti brojne zaljubljenice u modu

Popout brojnih modnih trendova koje su prigrlili pripadnici generacije Z, trend topića i haljina s halter ovratnikom nije nikakva novost na modnoj sceni. Početkom milenija proslavila ih je pjevačica Christina Aguilera tijekom svoje 'Dirrty' faze, a poput brojnih trendova koji trenutno vladaju modnom scenom i ovaj se u potpunosti priklanja nostalgičarkim tendecijama koje posljednjih mjeseci teško možemo izbjeći.

Za trenutnu popularnost topića i haljina s halter ovratnikom brojni vide krivca u Netflixovoj mini seriji 'Halston' o usponu i padu slavnoga američkog dizajnera. Prema podacima modne tražilice Lyst, otkako je spomenuta serija doživjela svoju premijeru, pretrage za haljinama s halter ovratnikom kakve je proslavio Halston porasle su za 132 posto, dok su pretrage za topićima sa identičnim dizajnom ovratnika skočile za 60 posto.

Na trend odjevnih komada s halter ovratnikom odgovorili su i brojni poznati brendovi današnjice poput francuske modne kuće Balmain i brenda Bronx and Banco, predstavivši nekoliko modela haljina koje krasi ovaj zavodljivi detalj.

Kao što je slučaj s brojnim trendovima viđenim na modnoj pisti i ovaj je postao mainstream zahvaljujući high street brendovima, te se danas na policama trgovina nudi pregršt pristupačnih verzija odjevnih komada s halter ovratnikom.

Odjeća s halter ovratnikom Izvor: Promo fotografije / Autor: promo