HALTER OVRATNIK

Ovom zavodljivom detalju strelovito raste popularnost, a krasi brojne modele topića i haljina

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 17.06.2021 10:38
  • Objavljeno 17.06.2021 u 10:38
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Fernanda Calfat / Getty images / Profimedia

S porastom temperatura, želja za dotjerivanjem tradicionalno je izražena, a navedeno je trenutno najuočljivije po velikoj popularnosti zavodljivih odjevnih komada kojim posljednjih tjedana ne mogu odoljeti brojne zaljubljenice u modu

Popout brojnih modnih trendova koje su prigrlili pripadnici generacije Z, trend topića i haljina s halter ovratnikom nije nikakva novost na modnoj sceni. Početkom milenija proslavila ih je pjevačica Christina Aguilera tijekom svoje 'Dirrty' faze, a poput brojnih trendova koji trenutno vladaju modnom scenom i ovaj se u potpunosti priklanja nostalgičarkim tendecijama koje posljednjih mjeseci teško možemo izbjeći.

cHRISTINA aGUILERA

cHRISTINA aGUILERA

Izvor: Profimedia / Autor: /Newscom / Newscom / Profimedia

Za trenutnu popularnost topića i haljina s halter ovratnikom brojni vide krivca u Netflixovoj mini seriji 'Halston' o usponu i padu slavnoga američkog dizajnera. Prema podacima modne tražilice Lyst, otkako je spomenuta serija doživjela svoju premijeru, pretrage za haljinama s halter ovratnikom kakve je proslavio Halston porasle su za 132 posto, dok su pretrage za topićima sa identičnim dizajnom ovratnika skočile za 60 posto.

Scena iz Netflixove serije 'Halston'

Scena iz Netflixove serije 'Halston'

Izvor: Netflix / Autor: JOJO WHILDEN/NETFLIX

Na trend odjevnih komada s halter ovratnikom odgovorili su i brojni poznati brendovi današnjice poput francuske modne kuće Balmain i brenda Bronx and Banco, predstavivši nekoliko modela haljina koje krasi ovaj zavodljivi detalj.

Balmain SS21

Balmain SS21

Izvor: Profimedia / Autor: Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kao što je slučaj s brojnim trendovima viđenim na modnoj pisti i ovaj je postao mainstream zahvaljujući high street brendovima, te se danas na policama trgovina nudi pregršt pristupačnih verzija odjevnih komada s halter ovratnikom.

  • +1

Odjeća s halter ovratnikom

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo