BISERI SU 'IN'

Više ne izgleda staromodno: Nakit kakav su obožavale naše bake u modu se vratio u velikom stilu

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 28.05.2021 11:47
  • Objavljeno 28.05.2021 u 11:00
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: A. ASTES / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA

Postoji nešto magično u bisernom nakitu zbog kojeg se brojne žene osjećaju ljepše, ženstvenije i elegantnije, a onakve verzije kakve smo navikli viđati na našim bakama danas izgledaju posve drukčije, pritom sloveći za veliki hit na modnoj sceni

Dizajnerica Coco Chanel nije se zalagala samo za odijelo od tvida i malu crnu haljinu, već i za bisere koje je u više slojeva nosila omotanim oko vrata. Od tada je biserni nakit svaku ženu učinio još elegantnijom te je postao simbolom dobrog stila. Ipak, tipičan nakit od bisera kakav su obožavale nositi naše bake više ne izgleda isto.

Coco Chanel

Coco Chanel

Izvor: Profimedia / Autor: Personalities / Avalon / Profimedia

Njegove moderne i kul inačice upravo ove sezone slove za veliki hit, a u prvom redu riječ je o nakitu sa organskim oblicima bisera te šarenim perlicama u formi nakita, kakvog smo voljeli nositi u djetinjstvu.

Prirodan odnosno nesavršen izgled bisera, koji se temelji na japanskom estetskom konceptu Wabi-Sabi, čini nakit zanimljivijim, a samim time suvremenijim. Zadržava čarobnu privlačnost bisera na način da daruje dozu uzbudljivosti svakoj osmišljenoj kombinaciji.

  • +6
  • +3

Moderne verzije bisernog nakita

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Obična bijela košulja i traperice izgledat će puno elegantnije uz trendovsku bisernu ogrlicu, a isto tako će izgledati i ljetni model haljen upotpunjen modernom verzijom bisernih naušnica. Modne ovisnice danas obožavaju kombinirati biserne ogrlice sa zlatnim verzijama različite debljine i detalja.