CASA BRUTALE

Ovo je zaista brutalno dobra kuća

09.07.2015 u 15:57

  • +5

Kuća na stijeni

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Kao što joj i samo ime govori, Casa Brutale izgleda brutalno dobro. Riječ je o konceptu modernističkog zdanja doslovnog uklesanog u stijenu s pogledom na plavetnilo Egejskog mora

Autori ovog nesvakidašnjeg koncepta arhitekti su iz studija OPA (Open Platform for Architecture) Grci LaertisAntonios Ando Vassiliou i Pantelis Kampouropoulos koji tvrde da biizgradnja ove vile trebala biti prilično jednostavna. Staklo, drvo i beton materijali su koji bi trebali dominirati kućom, abudući da se krov kuće stopio s okolišem, ne bi nikom tko bi se našaona stijenama zaklanjao pogled na morsku pučinu.

Vila je dizajnirana s namjerom da bude nezamijećena s kopna, no zato se iz nje pruža spektakularan pogled na morsko plavetnilo. Umjesto konvencionalnog stropa, arhitekti su zamislili stakleni krov koji je zapravo dno infinity bazena koji se nalazi na krovu kuće.

Stoga u prostor dnevnog boravka koji se nalazi ispod bazena prodiru zrake svjetlosti koje se probijaju kroz vodu, a staklena stijena uspješno zamjenjuje cijeli jedan zid i omogućuje nevjerojatan pogled sa svih katova i iz svih prostorija.

Koncept kuće dostojne Jamesa Bonda je zadivljujući, a arhitekti i dalje čekaju nadobudnog investititora spremnog izdvojiti milijune eura za jedinstvenu vilu.


Inspiraciju za dizajn arhitekti su pronašli u Casi Malaparte koja se nalazi na rubu stijene na talijanskom otoku Capriju koja se mogla se vidjeti i u filmu 'Le Mepris' iz 1963. s Brigitte Bardot u glavnoj ulozi, a smatra se jednom od najznačajnijih modernističkih zdanja u Italiji.