MAKE-UP TRIKOVI

Ovo je tajna savršenog nanošenja maskare

24.12.2013 u 07:26

Bionic
Reading

Većina žena bez maskare ne izlazi iz kuće, a jasno je i zašto. Maskara je kozmetički proizvod koji će vas u sekundi učiniti privlačnijima, umorne oči osvježiti i učiniti budnijima i ljepšima

Rijetko koja žena, gotovo nijedna ne može zamisliti make-up bez maskare. Ona daje onaj decentan pogled, produbljuje ga, povećava oči.

No kako biste kod nanošenja maskare imali najbolji učinak, pokupili smo par savjeta vizažistice Sonije Kashuk. Ona, naime, zna kako u samo par poteza transformirati običan izgled u neodoljivi vamp. I kako maskarom izvući najbolje iz svog oblika očiju.

Za sve tipove trepavica
Za svaki oblik očiju prije nanošenja maskare dobro je posegnuti za uvijačem za trepavice. Stisnite ih malo i podignite prema gore i tako ćete otvoriti pogled.

303408 ,283132 ,270363 ,267880
Oči široko postavljenje poput onih Kate Moss

Kako biste vizualno približili oči, prvo nanesite jedan sloj maskare, a potom maskarom širih 'zubaca' ponovno nanesite jedan sloj od kuta oka prema sredini kapka. Na taj ćete način, trikom oči približiti jedno drugom.

Oči uže postavljene poput onih Jennifer Aniston
Kako biste očima i licu dali na simetriji, na vanjske kutove trepavica nanesite dodatan sloj maskare i oči će izgledati malo šire. Za ovaj učinak maskaru podebljajte od sredine kapka do ruba.

Male oči
Kako biste male oči vizualno učinili krupnijima, na trepavice nanesite jedan sloj, a potom se fokusirajte na sredinu kapka i dodajte još malo maskare.

Savjet plus
Ne zaboravite na donje kapke. No na njih nikada nemojte nanositi maskaru u debelom sloju. Da se maskara ne razmazuje, ispod donjih kapaka nanesite malo pudera u prahu.

Kod nanošenja maskare pazite da ne pretjerate u slojevima. Ako nanesete više nego što je potrebno, mogli biste dobiti neuredan izgled. Optimalno je nanijeti dva do tri sloja.

Popravak maskare

Ako ste maskaru nanijeli ujutro, a navečer želite ići van, nemojte činiti grešku i na suhu maskaru nanositi dodatan sloj da bi pojačate učinak. Maskaru koja se od jutra već osušila temeljito skinite i nanesite svježu.