OMILJENI KOLAČ

Ovo je najbrži i najsočniji tiramisu koji postoji: Na stolu je za desetak minuta

27.12.2025 u 12:19

Bionic
Reading

Uz razne kolače od oraha i čokolade, za vrijeme blagdana i za novogodišnju proslavu mnogi se odlučuju i na pripremu svima omiljenog tiramisua, a mi vam donosimo recept uz koji će biti ekspresno na stolu

Tiramisu je omiljeni talijanski kolač koji savršeno spaja bogatstvo kave, kremasti mascarpone i nježan biskvit, a tijekom blagdana postaje neizostavan desert na svakom stolu.

Recept za brzi tiramisu

Njegova kombinacija slatkog i gorkog, kremaste i lagane teksture čini ga pravim užitkom za nepce, a istovremeno daje dašak sofisticiranosti jednostavnim i elegantnim slojevima. Za one koji žele uživati u tiramisuu bez dugog kuhanja ili pripreme, postoji brza verzija koja je jednako ukusna i očaravajuća.

Sastojci za 2 osobe:

  • 3 žličice instant kave
  • 3 žlice likera od kave
  • 250 g mascarpone sira
  • 85 g kondenziranog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 4–6 piškota
  • 1 žlica kakaa za posipanje

Priprema:

Kavu rastopite u 2 žlice vruće vode, dodajte liker od kave i 75 ml hladne vode te ostavite sa strane. Mascarpone, kondenzirano mlijeko i vaniliju izmiksajte električnim mikserom dok smjesa ne postane gusta i kremasta. Piškote prepolovite ili prelomite na komade i nakratko umočite u pripremljenu kavu.

Složite nekoliko komada piškota na dno čaša ili zdjelica, prekrijte kremom i posipajte kakao prahom. Ponavljajte slojeve po želji i stavite tiramisu u hladnjak na minimalno 1 sat prije posluživanja ako ga želite dobro rashladiti.

Recept za tiramisu s pistacijom - gotov za 30 minuta Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević