NEZABORAVNO IZDANJE

Ovo je haljina godine, a nosila ju je Meghan Markle u bombastičnom TV intervjuu

24.02.2022 u 13:54

Bionic
Reading

Crno-bijela haljina kakvu je vojvotkinja od Sussexa nosila u zloglasnom intervjuu s Oprah Winfrey proglašena je haljinom 2021. godine

Spomenutu titulu Meghaninoj haljini dodijelio je engleski modni muzej Bath koji od 1963. godine pa sve do danas od modnih novinara i urednika traži da odaberu haljinu ili odjeću koja najbolje predstavlja najvažnije nove ideje suvremene mode.

  • +4
Meghan Markle kod Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: CBS / Ferrari / Profimedia

Za proteklu godinu urednici britanskog magazina Dazed odabrali su crno-bijelu haljinu od svile s potpisom Giorgia Armanija, a koju je Meghan Markle učinila kultnim komadom zahvaljujući bombastičnom TV intervjuu s Oprom Winfrey.

Spomenuta kreacija stiže s dubokim V-izrezom dekoltea, a posebnom ju čini vez cvijeta bijelog lotosa. Vojvotkinja, u to vrijeme trudna s kćerkicom Lilibet, stilizirala ju je parom salonki brenda Aquazzura, Love narukvicom brenda Cartier i jedno od dijamantnih Cartierovih narukvica u bivšem vlasništvu princeze Diane.

Na pitanje zašto je haljina Meghan Markle s potpisom talijanskog kralja elegancije proglašena haljinom godine, modni urednici izjavili su kako je ona, kroz čistu povezanost s viralnim televizijskim trenutkom, sada čvrsto ukorijenjena u psihu naše pop kulture.

Nakon što je u spomenutoj haljini osvanula na malim ekranima, pojavile su se teorije kako je vojvotkinja od Sussexa odabrala haljnu s motivom lotosa zbog simboličke povezanosti cvijeta s ponovnim rođenjem, samoregeneracijom i duhovnim prosvjetljenjem, te njegove sposobnosti da cvjeta u naizgled izazovnim uvjetima.

Armani je, kako se doznalo, donirao verziju haljine Muzeju mode u Bathu, a koja se od 22. veljače može uživo vidjeti u sklopu izložbe naslova ‘A History of Fashion in 100 Objects’.