U SLUŽBENOM POSJETU

Nazivaju ih kraljevskim blizankama, a jasno je i zašto: Kate Middleton i danska princeza Mary oduševile stajlinzima

23.02.2022 u 21:16

Bionic
Reading

Već dugo svjetski mediji pišu o nevjerojatnoj sličnosti, što izgledom, što životnom pričom, ali i modnim izričajem, između Kate Middleton i danske princeze Mary, a one su još jednom pokazale kako modu imaju u malom prstu

Tijekom svog dvodnevnog posjeta Kopenhagenu ovog tjedna, Kate Middleton susrela se i s svojom dragom prijateljicom, danskom princezom Mary, s kojom ju vežu mnoge stvari, a mediji često ističu njihovu nevjerojatnu fizičku sličnost. Za ovu prigodu obje su dame, 40-godišnja Kate Middleton i 50-godišnja princeza Mary, odlučile su raspustiti svoje smeđe kose, a isto su razmišljale i kada je o odjeći riječ.

I dok je Kate odabrala 3000 funti vrijedan kaput-haljinu s potpisom omiljene joj Catherine Walker, Mary se odlučila za chic bijeli kaput, u kojem se već pojavljivala u javnosti. Zanimljivo je kako su obje dame nosile bisere, crne kožne rukavice i salonke na tanku potpeticu, dok su u rukama imale clutch torbice.

Princeza Mary ispod bijelog kaputa odjenula je crnu haljinu, stavivši oko vrata šal u istoj boji, a crne su bile i grilonke, dok je Kate Middleton imala najlonke boje kože.

  • +6
Kate Middleton i danska princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Mark Cuthbert / Shutterstock Editorial / Profimedia

A osim što su već tijekom godina imale identične modne kombinacije, slične su i njihove životne priče, budući da ni Kate ni Mary nisu rođenjem postale pripadnice kraljevske obitelji. Kate se za princa Williama udala 2011. i s njim je dobila troje djece, dok se Mary za danskog princa Frederika 2004. godine i rodila mu četvero djece.

I dok je Kate Middleton, odrastajući u srednjoj klasi, upoznala princa na fakultetu, Mary Elizabeth Donaldson svog je budućeg supruga upoznala u dalekoj Australiji i to u jednom pubu. Ona je radila kao direktorica prodaje, dok je on bio u posjetu Australiji zbog Olimpijskih igara.

Obje su se jako brzo uklopile u kraljevske obitelji i preuzele na sebe važan dio kada je o obavezama riječ, a nije trebalo dugo da obje postanu omiljene u Velikoj Britaniji, odnosno Danskoj.