NEŠTO DIVNO

Ovim krpicama iz H&M-a nećete moći odoljeti

20.03.2014 u 13:53

  • +94

HM nova kolekcija

Izvor: Promo fotografije / Autor: HM

Bionic
Reading

H&M će 10. travnja lansirati nove kolekcije Conscious i Conscious Exclusive. S dva noviteta, organskom kožom švedskog dobavljača kože Tärnsjö i organskom svilom, ove kolekcije pokazuju što se sve može napraviti od održivih materijala

Usporedo s kolekcijama, H&M uvodi i novi sustav označavanja CleverCare – oznaku koja predstavlja sustav za održivu odjeću i brigu o odjeći.

'H&M je ponosan na svoj rad na održivosti. Conscious i Conscious Exclusive pokazuju sve mogućnosti održivih materijala, a naše novo označavanje CleverCare omogućuje kupcima da se uključe u našu misiju za održiviju budućnost mode', izjavila je Ann-Sofie Johansson, H&M-ova voditeljica odjela dizajna New Developments.


Kolekcija Conscious Exclusive nastala je u suradnji s tvornicom ideja za održivu modu i dizajn EVER Manifesto koja dijeli H&M-ovu predanost održivijoj budućnosti mode. Ever Manifesto pojavit će se i u kampanji za kolekciju Conscious Exclusive zajedno s Amber Vallettom, supermodelom i glumicom poznatom po svojoj predanosti održivosti. Amber Valletta također je lice kampanje kolekcije Conscious.

Conscious Exclusive posebno je dizajnirana ograničena kolekcija izrađena od visokokvalitetnih materijala i sitnih detalja nadahnutih flamenkom i boemskim stilom života. Novi su materijali u kolekciji organska koža, koža od krava uzgojenih za organsku proizvodnju mesa na švedskim farmama i organska svila uzgojena na organskim stablima duda. Kolekcija će biti raspoloživa u 150 odabranih prodavaonica H&M-a u cijelom svijetu i na internetu. Odabrani komadi također će se prodavati u dijelu posvećenom ekološki odgovornoj inicijativi Amber Vallette, Master & Muse, na yoox.com.

Ovogodišnja kolekcija Conscious puna je ključnih komada od održivih materijala i idealna za proljeće. Ključni su komadi svijetlonarančasta haljina koja je dulja straga i izrađena od tencela s poliamidom i kaftan s ležernim rezom koji uključuje ručno crtani uzorak zebre. Kolekcija će biti raspoloživa u svim prodavaonicama H&M-a.